van der Horst

Barcelona: Cordeel houdt Van Parijs af richting eerste seizoenszege

Ghislain Cordeel - Team GP Elite
Ghislain Cordeel - Team GP Elite
In afwezigheid van puntenleider Harry King, die in Spa-Francorchamps actief is in de Porsche Supercup, heeft Ghislain Cordeel (Team GP Elite) bij de eerste Porsche Carrera Cup Benelux-wedstrijd in Barcelona zijn eerste zege van het seizoen 2022 gepakt. Cordeel kwam bij de start beter weg dan poleman Van Parijs (NGT Racing), greep de leiding en stond die vervolgens niet meer af.
  • Dreamdrive
Cordeel legde de basis voor zijn zege dus in de allereerste seconden van de race. Hij bezweek niet onder de enorme druk van Van Parijs en daarmee behoudt hij mathematisch een kans op de titel. Xavier Maassen (TeamPGZ by RedAnt) kwam als derde over de meet na een wedstrijd lang strijd met Rik Koen (Parker Revs Motorsport). Helaas kwam het in de eindfase tot een incident met Koen en Sam Dejonghe (RedAnt Racing), waardoor de Maassen na een penalty van 30 seconden terugviel tot P11 en Sam Dejonghe uiteindelijk de laatste ereplaats in Pro pakte. Jan Lauryssen won op P3 algemeen wederom autoritair de ProAm-klasse, terwijl thuisrijder Jaume Font (Baporo Motorsport) triomfeerde in Am op een verbluffende vijfde plaats algemeen.

Race 2 start later vandaag om 2u55, met Ghislain Cordeel op pole. Naast hem start Rik Koen, met Glenn Van Parijs op rij 2.

--- Uitslag Race 1 Porsche Carrera Cup Benelux Barcelona 2022 (pdf) ---

Foto: Porsche Carrera Cup Benelux



Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Porsche Carrera Cup Benelux op zaterdag 27 augustus 2022 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 4H Barcelona.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons