van der Horst

PG Motorsport en Tijn Jilesen aan de start in Porsche Carrera Cup Benelux

PG Motorsport - Porsche 991
PG Motorsport - Porsche 991
Het Nederlandse PG Motorsport maakt dit weekend zijn comeback in de Porsche Carrera Cup Benelux. De troepen van Paul Geeris zetten bij de Pinksterraces op Zandvoort een Porsche 911 GT3 Cup in voor Tijn Jilesen, nadat ook vader Tjarco eerder al was uitgekomen in de snelste monomerkencup van de Lage Landen.
Paul Geeris - Jos Sneyers - Stefanie Caerts - Marc Goossens
Paul Geeris - Jos Sneyers - Stefanie Caerts - Marc Goossens
"Na een eerste Belcar-weekend met een lach en een traan, na het podium in de Cayman Trophy en de zware crash met de Porsche 991, tekenen we opnieuw present bij de Porsche Carrera Cup Benelux in Zandvoort", aldus teameigenaar Paul Geeris. "Tijn Jilesen zal de Porsche bemannen en stellen dat hij geen onbekende voor het team is, is een understatement van formaat. Hij maakt al jaren deel uit van onze formatie en veroverde in 2017 samen met vader Tjarco, Sven van Laere en mijzelf nog de Belcar 3-titel met een Porsche Cayman GT4 ClubSport. We voelen allemaal dat de tijd klaar is om met hem een stapje hoger te gaan."

Tjarco Jilesen - PG Motorsport
Tjarco Jilesen - PG Motorsport
"Het is een droom die in vervulling gaat, racen in de Porsche Carrera Cup Benelux", lacht Tijn Jilesen. "Ik weet dat het niet eenvoudig zal zijn, maar ik krijg wel de kans om mij te meten met de absolute top in de Benelux. Ik heb altijd al gereden bij PG Motorsport, dus het doet me bijzonder veel plezier met hen deze stap te kunnen zetten. Het zal aanpassen worden voor mij, want ik heb nog maar weinig kilometers gereden aan boord van de laatste generatie Porsche, maar ik kijk uit naar de uitdaging die op me wacht."

Voor zijn debuut in de Carrera Cup Benelux krijgt Tijn Jilesen een nagelnieuw chassis onder de bips, recent opgebouwd door PG Motorsport en dinsdag onderworpen aan een probleemloze roll-out. Onze Noorderbuur komt uiteraard uit in de Guest-klasse.


Foto's: Arne Simons, Ronald Janssens & Marnik MouchaersSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Porsche Carrera Cup Benelux op donderdag 6 juni 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Pinksterraces.
  • LTF

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons