van der Horst

Philippe Huart met Ford Peerlings bij Belgium Racing

Philip Peerlings - Philippe Huart
Philip Peerlings - Philippe Huart
Bij het verenigde Ford Peerlings/Belgium Racing heeft men als teammaat voor Dylan Derdaele een specialist in de merkencups binnengehaald: vorig jaar wierp Philippe Huart zich op als één van de smaakmakers in het woelige peloton en in een vroeger leven was de Leuvenaar één van de hoofdrolspelers in de Clio Cup, tekende hij drie keer voor een seizoen in de Mégane Trophy en ging nadien ook aan de slag in de MINI Challenge!
Zegt Philippe over wat zijn tweede jaar zal worden in de Ford Fiesta Sprint Cup: “In vergelijking met andere merkenracerij werd er in de Fiesta Cup zeer hard gereden en een duwtje was zeer vlug uitgedeeld, maar het was een fantastische ervaring en werkelijk voor herhaling vatbaar. Daarom ben ik uitermate tevreden dat ik dit tweede jaar kan betwisten onder de vlag van Ford Peerlings en het zeer ervaren Belgium Racing. Op basis van wat we weten over hun zeer professionele manier van werken, ben ik zeker dat ik mijn carrière in de merkencups in schoonheid kan beëindigen!”
 
Philippe krijgt aldus de kans om weerwraak te nemen, want nog voor de finale in 2018 op TT Circuit Assen was hij uitgeteld in de titelstrijd tegen Herremans, Redant, Leburton en Verbesselt.
 
“Voor de confrontatie op Spa-Francorchamps telde ik nog acht punten achterstand op Herremans en slechts twee tegenover Leburton,” blikt Philippe terug op het debuutjaar van de Ford Fiesta Sprint Cup. “In het Nederlands-Belgisch veld zette ik de 7de snelste tijd neer (en 3de Belg) en zat telkens mee vooraan mét zicht op een podiumplaats én dikke punten. Een aanrijding en pech maakte dat ik slechts nipt binnen de top 10 eindigde en een kruis kon maken over mijn titelambities. Nochtans zag het er een hele tijd goed uit. Zo profiteerde ik op Zandvoort van de regenbuien om mij vooraan te nestelen, ik lukte de snelste rondetijd en stond naast teammaat Jens Verbesselt en winnaar Stienes Longin op het podium.”
 
Patric Derdaele weet alvast welk kaliber hij inzet naast zoon Dylan en is vol lof over de komst van Philippe Huart.
 
“Met zijn ervaring, ook in de Fiesta Cup, gaat Philippe ons zeker vooruithelpen in de voor ons nieuwe discipline,” zegt Patric Derdaele. “Ik kijk er nu al naar uit om met Dylan en Philippe in de Belgische Cup een belangrijke rol te spelen en evenzeer een plaats op te eisen in de hiërarchie van de Dutch Belgian Super Star, de confrontatie België-Nederland!”
 
Met Derdaele-Huart beschikt Ford Peerlings alleszins over voldoende troeven om hoog te scoren in het Ford Dealer Team Championship. De vier deelnemende Ford-verdelers staan daar borg voor niet minder dan zeven auto’s en zullen strijden voor de Ford-punten.
 
Persbericht Ford Fiesta Sprint Cup BelgiumDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Ford Fiesta Sprint Cup Belgium op dinsdag 21 mei 2019.
  • Qvick Motors

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons