van der Horst

Pinksterraces: Dubbel voor van Eijndhoven, eerste zege voor Troost

Lucas van Eijndhoven - #TeamPGZ by JW RaceService
Lucas van Eijndhoven - #TeamPGZ by JW RaceService
Lucas van Eijndhoven behaalde in Zandvoort twee thuiszeges terwijl Niels Troost de overwinning pakt in Race 2. John de Wilde blijft leider in de puntenstand.
De Porsche Sprint Trophy Benelux was tijdens de Pinksterraces op Circuit Zandvoort goed voor een groot deel van het spektakel. In de eerste confrontatie kon Lucas van Eijndhoven (JW Raceservice) na afloop van de 30 minuten durende en heel bewogen sprintrace zijn eerste overwinning van het seizoen laten optekenen. Na een schitterend duel in de openingsronden leidde John de Wilde de dans. Toen Gilles Smits (Speedlover), op dat moment tweede, in Scheivlak even de controle over zijn bolide verloor werd de wedstrijd voor de eerste keer opgeschrikt, en twee ronden later ging polesitter Jaxon Verhoeven in de fout toen hij zijn teamgenoot John de Wilde wou belagen. Beide Speedlover-Porsches moesten voortijdig de strijd staken, en het was de jonge Lucas van Eijndhoven die uiteindelijk de kastanjes uit het vuur haalde. Hoewel de Nederlander tot het slot onder druk werd gezet door zijn landgenoot Niels Troost (Team GP Elite) wist hij een mooie thuiszege veilig te stellen. Jos Jansen (JJ Racing) trok in een duel met Wim Meulders (Speedlover) aan het langste eind en veroverde de derde podiumplaats.

Gilles Smits - Speedlover
Gilles Smits - Speedlover
Op zondagochtend werd de tweede sprintwedstrijd verreden op een doornatte piste, nadat een kwartier voor de start een fikse bui over het duinencircuit was getrokken. Poleman Niels Troost was echter niet onder de indruk. De jonge Nederlander, leider in de tussenstand bij de Rookies, behield bij de start zijn eerste plek en reed nadien soeverein naar zijn eerste overwinning. Achter de rijder van Team GP Elite probeerde Gilles Smits nog de aanvallen van John de Wilde af te slaan, maar de man uit Waver moest uiteindelijk het hoofd buigen voor de leider in het kampioenschap. Wat later schoof ook Lucas van Eijndhoven voorbij, maar deze laatste kreeg een tijdstraf wegens een valse start, en dus was het toch Gilles Smits die op het podium mocht. Van Eijndhoven en Jos Jansen maakten de top 5 vol.

Lucas van Eijndhoven - #TeamPGZ by JW RaceService
Lucas van Eijndhoven - #TeamPGZ by JW RaceService
Ook de laatste race op het goed gevulde programma beloofde spektakel. Lucas van Eijndhoven vertrok van op pole aan de 55 minuten durende wedstrijd, en ging ook als eerste door de Tarzanbocht. Nadien reed hij snel weg van Niels Troost. Na de verplichte pitstop had van Eijndhoven een tiental seconden voorsprong op de Speedlover-rijders Gilles Smits en John de Wilde, die al snel het gezelschap kregen van Niels Troost. Die had bij de pitstop nieuwe Michelin-banden laten steken, wat tot een spannende strijd voor de podiumplaatsen leidde. Ondanks alle pogingen moest de winnaar van Race 2 echter de duimen leggen, zodat het trio van Eijndhoven-Smits-De Wilde de podiumceremonie mocht afwerken. Na een straf op de startgrid, het gevolg van de aanrijding in de eerste race, reden vader en zoon Verhoeven (Jaxon en Jean-Pierre) naar de vijfde plaats, voor Jos Jansen en het duo Wim Meulders-Rik Renmans.

John de Wilde trekt als leider in de tussenstand naar de volgende meeting, die op 9 en 10 juli in het voorprogramma van de 25 Uur VW Fun Cup op het circuit van Spa-Francorchamps zal worden afgewerkt. De Belg telt nu 10 punten meer dan Niels Troost en minder dan 20 op Gilles Smits, Wim Meulders en Lucas van Eijndhoven, die slechts door twee punten gescheiden worden. Eén ding is zeker: dit seizoen is ver van afgelopen.

Porsche Sprint Trophy Benelux
 Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Porsche Sprint Challenge Benelux op maandag 24 mei 2021 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Pinksterraces.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons