van der Horst

PK Carsport naar GT2 European Series met Peter Guelinckx en Bert Longin

PK Carsport - Audi R8 LMS GT2
PK Carsport - Audi R8 LMS GT2
PK Carsport testte al op Circuit Zolder met een Audi R8 LMS GT2 en nu is ook gekend waar die wagen in actie komt in 2021. Peter Guelinckx en Bert Longin nemen er immers deel mee aan de nieuwe GT2 European Series dat onderdeel uitmaakt van de GT Sports Club weekends waar ook de GT Rebellion Series voor GT3 wagens deel van uitmaakt. GT2 rijdt twee sprintraces van 50 minuten ieder, de GT3's houden het op een endurance race over 3 uren.
Stéphane Ratel en Hans Reiter bij de KTM X-Bow GT2 Concept
Stéphane Ratel en Hans Reiter bij de KTM X-Bow GT2 Concept
Voorlopig zijn er drie wagens op de markt voor de GT2 European Series, de Audi R8 LMS GT2, de Porsche 911 GT2 RS Clubsport en de KTM X-BOW GT2. Naast de Audi van PK Carsport telt de deelnemerslijst voorlopig verder vier KTM’s en een Porsche. True Racing en Reiter Engineering staan in voor de vier KTM’s, Speed Factory Racing Team staat in voor de deelname van de Porsche, terwijl ook Villorba Corse present tekent, maar nog niet liet weten met welke wagen.

In de GT Rebellion Series tellen we al  zeker twee Ferrari's 488 en een Ferrari 458 voor Rinaldi Racing.  Akka ASP staat in voor het inzetten van twee Mercedessen AMG en Barwell Motorsport komt met minstens één Lamborghini. Ook in deze klasse tekent Villorba Corse present.

Foto's: Ronald Janssens & Arne SimonsSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Blancpain GT Sports Club op vrijdag 18 december 2020.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons