van der Horst

Porsche 911 GT2 RS verscherpt Ring-record (+ Video)

Porsche 911 GT2 RS
Porsche 911 GT2 RS
Porsche heeft een nieuw ronderecord neergezet op de befaamde Nürburgring Nordschleife. Met de 700 pk sterke Porsche 911 GT2 RS werd het 20,6 kilometer lange circuit gerond in 6 minuten en 47.3 seconden. Opvallend, Porsche slaagde er niet alleen meermaals in het ronderecord scherper te stellen, maar lukte hierin ook met twee verschillende wagens en... twee verschillende piloten! Zowel Lars Kern als Nick Tandy klopten het vorige record van de Porsche 918 Spyder.
Porsche 911 GT2 RS
Porsche 911 GT2 RS
De recordtijd van 6 minuten en 47.3 seconden, die op 20 september werd neergezet, overtrof zelfs de stoutste dromen van de Duitse fabrikant, zo vertelde Frank-Steffen Walliser, hoofd Motorsport en GT-auto’s. "Bij de start van het ontwikkelingsproces hadden we voor de 911 GT2 RS als doel om een rondetijd onder de 7 minuten en 5 seconden te realiseren. Daar zijn we maar liefst 17.7 seconden onder gedoken. De complimenten gaan uit naar onze ingenieurs, de technici en de beide piloten van dienst. En nu is het ook officieel: de GT2 RS is niet alleen de krachtigste, maar ook de snelste 911 die we ooit hebben gefabriceerd."

Eugen Oberkamm (Director Motorsport), Andreas Preuninger (Director GT Model Line), Lars Kern (Porsche Testpiloot) en Dr. Frank-Steffen Walliser (Vice President Motorsport en GT-wagens) bij de Porsche 911 GT2 RS
Eugen Oberkamm (Director Motorsport), Andreas Preuninger (Director GT Model Line), Lars Kern (Porsche Testpiloot) en Dr. Frank-Steffen Walliser (Vice President Motorsport en GT-wagens) bij de Porsche 911 GT2 RS
Rijders met dienst waren de Duitser Lars Kern (30) en Nick Tandy (32) uit Groot-Brittannië. Lars Kern is een testrijder voor Porsche die ook regelmatig in actie komt tijdens de VLN-langeafstand wedstrijden op de “Grüne Hölle” en Nick Tandy is bekend van onder meer het FIA WEC kampioenschap als Porsche-fabrieksrijder. Het verscherpen van het ronderecord was geen toevalstreffer. De beide piloten braken het vorige record van 6.52.01 direct door vijf ronden op rij tijden onder de 6 minuten en 50 seconden te klokken. Andreas Preuninger, directeur GT-straatauto’s, zei. "De 911 GT RS toont zijn klasse niet alleen met het record, maar ook door zijn constante presteren. Dat dit met twee wagens en twee rijders is gelukt, maakt ons extra trots. Het toont aan dat de 911 GT2 RS dit keer op keer kan presteren’’. Testrijder Lars Kern, die de Nordschleife als zijn broekzak kent, was uiteindelijk verantwoordelijk voor de snelste ronde die onder ideale omstandigheden werd gereden op het asfaltlint in de Duitse Eifel. De gemiddelde snelheid kwam daarbij uit op 184.11 kilometer per uur. 
 



Tekst: Michel Helders - foto's: Porsche AG



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Varia op vrijdag 29 september 2017.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons