van der Horst

Assen: Harry King totaal ongenaakbaar

Harry King - Parker Revs Motorsport
Harry King - Parker Revs Motorsport
Puntenleider Harry King (Parker Revs Motorsport) heeft na een dominante vertoning zijn zesde zege van het seizoen gepakt in race 1 van de Porsche Carrera Cup Benelux-meeting in Assen. In tegenstelling tot bij de kwalificaties eerder op de dag, bleek hij een maat te groot voor Ghislain Cordeel (Team GP Elite). Glenn Van Parijs (NGT Racing), King's grootste concurrent voor de titelstrijd, pakte de laatste podiumplaats.
  • Prospeed Competition
Harry King startte vanaf de eerste rij en ontfutselde nog in de openingsfase van de race de leiding van poleman Ghislain Cordeel, om die vervolgens nooit meer af te staan. King kreeg weliswaar een penalty van vijf seconden aan de broek wegens een jump start, maar bouwde stelstelmatig zijn voorsprong uit tot meer dan vijf tellen. Halfweg werd de wedstrijd echter geneutraliseerd en leek Cordeel over de beste papieren te beschikken, maar dat was buiten de waard gerekend. King diepte stelselmatig zijn voorsprong uit en won uiteindelijk met een uiterst comfortabele marge. Ghislain Cordeel finishte als tweede, voor Glenn Van Parijs, nadat hij Xavier Maassen (TeamPGZ by RedAnt) verschalkte.

De zege in ProAm kwam op naam van Jan Lauryssen (Q1 Trackracing), eveneens ondanks een penalty vanwege een jump start, terwijl we datzelfde kunnen meedelen over Jaume Font (Baporo Motorsport) in de Am-ranking.

De tweede race van het weekend gaat morgen - zondag - van start, op het middaguur met op pole Harry King.

--- Uitslag Race 1 Porsche Carrera Cup Benelux Assen 2022 (pdf) ---

Foto: Porsche Carrera Cup Benelux / Ivan Tarantsov



Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Porsche Carrera Cup Benelux op zaterdag 6 augustus 2022 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Jack's Racing Day Assen.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons