van der Horst

Porsche Carrera Cup Benelux maakt zich op Circuit Zandvoort op voor het einde van de eerste seizoenshelft

Porsche Carrera Cup Benelux 2023
Porsche Carrera Cup Benelux 2023
De derde meeting van de Porsche Carrera Cup Benelux ofwel de vijfde en de zesde race van het seizoen, vindt dit weekend op Circuit Zandvoort plaats. Na het erg geslaagde weekend tijdens het Festival of Dreams in Hockenheim maakt de Porsche Carrera Cup Benelux zich nu dus op voor het weekend dat meteen het einde van het eerste deel van het seizoen betekent. Hoewel de eindmeet nog niet meteen in zicht is, draait de titelstrijd al op volle toeren. Bovendien wordt het weekend in het kader van het DTM één groot autosportfeest, met niet minder dan 350 gasten voor de Porsche Carrera Cup Benelux die van het speciaal ontwikkelde Race Guest programma zullen genieten.
Na twee meetings tellen we twee rijders die de vier zeges van 2023 tot dusver onderling verdeelden: Robert de Haan en Glenn Van Parijs. De jonge Nederlander telt met 94 punten zes eenheden meer dan de snelle man uit het Belgische Hasselt. Het leidt geen twijfel dat zij in Zandvoort opnieuw tot de favorieten mogen gerekend worden.

Flynt Schuring - Huber Racing
Flynt Schuring - Huber Racing
Achter hen volgt Sam Dejonghe (RedAnt Racing) als derde met 46 punten, na een erg regelmatig parcours, waarbij de Antwerpenaar in Hockenheim ook zijn eerste podiumplaats behaalde. Dejonghe moet in de strijd om de derde plaats wel achter zich kijken, want vier rijders volgen op minder dan tien punten: Ariel Levi (39, Huber Racing), Flynt Schuring (39, Huber Racing), Paul Meijer (37, Hans Weijs Motorsport) en Dirk Schouten (37, Q1 Trackracing). Maar zij zijn niet de enige rijders die vooraan zullen meestrijden, want Benjamin Paque (August by NGT) maakt zijn wederoptreden na zijn verplichtingen in Le Mans en er zijn ook enkele snelle gastrijders, met name de jonge Brit Gustav Burton (Richardson Racing) en Max Veels (JW Raceservice). 

Drie andere gastrijders, Jules Grouwels (Speedlover), Rik Geerts (Hans Weijs Motorsport) en Niels Troost (Team GP Elite) maken ook hun debuut, maar dan in de klasse ‘AM’. Niels Troost en Rik Geerts komen uit de Porsche Sprint Challenge Benelux en doorlopen zo op exemplarische wijze de motorsportpiramide van Porsche in de Benelux. Ook Ad Geerts (RedAnt Racing) maakt zijn eerste opwachting van het seizoen en Maik Rosenberg (Team GP Elite) is ook weer van de partij.

Strijd op alle fronten
 
Sacha Norden - GP Elite
Sacha Norden - GP Elite
In de klasse PRO-AM leidt Sacha Norden met 82 punten de debatten, met één zege, tegenover twee voor zijn dichtste achtervolger, Aaron Mason (Revs Motorsport), die 71 punten totaliseert. Joan Vinyes (Baporo Motorsport) is derde met 60 eenheden, terwijl Didier Glorieux, die ook eenmaal won, voor Zandvoort 56 punten telt. Maar ook Sébastien Lajoux (49, DUWO Racing), Jaime Font (45, Baporo Motorsport) en Ryan Ratcliffe (42, Revs Motorsport) spelen nog mee. 
 
In de klasse AM ontspint er zich een zeer intens duel tussen Ralph Poppelaars met twee zeges en 86 punten, terwijl Cedric Chassang (Team GP Elite) ook twee overwinningen telt en 85 punten achter zijn naam heeft staan. 

In de teamstand leidt August by NGT met 129 punten, tegenover 110 voor Richardson Racing en 88 voor Huber Racing. In de Rookie Division is het uiteraard Robert de Haan die bovenaan staat, met het maximaal aantal punten, voor Dirk Schouten en Flynt Schuring. 

Jeugd staat de drummen
 
Porsche Carrera Cup Benelux 2023
Porsche Carrera Cup Benelux 2023
Wie Porsche Carrera Cup Benelux zegt, zegt ook Talent Pool en de jonge rijders krijgen uiteraard ook op Circuit Zandvoort hun begeleiding op maat. “Op donderdag is er de traditionele Kick-Off-meeting, gevolgd door een trackwalk, zoals we dat altijd doen”, aldus Series Manager Olivier Aerts. “Maar ditmaal verzorgt PON vooraf ook een Porsche Ambassador Training. De vorming van de jonge rijders omhelst niet alleen het racegedeelte, maar alles wat met het merk Porsche verbonden is op en naast de piste.” 
 
De meeting van de Porsche Carrera Cup Benelux in Zandvoort start met één vrije training van een uur (14u50-15u50) op vrijdag, terwijl de kwalificatie om 8u45 op zaterdag start. De races, van 30 minuten en één ronde, vinden zaterdag (15u05) en zondag (16u30) plaats.

De races zijn live te volgen en Ziggo Sport komt na het weekend uitgebreid op de wedstrijden terug, meer daarover in ons persbericht na het weekend. 
 
Streaming races: Youtube en Carreracupbenelux.com 
Live timing: Carreracupbenelux.com - Round 3

Porsche Carrera Cup Benelux



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Porsche Carrera Cup Benelux op donderdag 22 juni 2023 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Zandvoort.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons