van der Horst

Porsche Carrera Cup Duitsland: Jaap van Lagen gaat voor de titel in 2013

Jaap van Lagen
Jaap van Lagen
Voor het derde achtereenvolgende jaar rijdt Jaap van Lagen in de Duitse Porsche Carrera Cup met Land Motorsport. Met het team van meervoudig kampioen Wolfgang Land gaat de professional uit Ede in 2013 voor niets minder dan de top drie. “Ik wil knokken om de titel. Of het plek één, twee of drie wordt zal de toekomst uitwijzen.”
In de aanloop naar weer een jaargang met de 450 pk sterke Porsche 911 GT3 Cup is Jaap van Lagen fitter dan ooit. De 36-jarige sportman heeft deze winter keihard gewerkt aan zijn fysiek met een speciaal fitnessprogramma, zwemmen en veel kilometers op de mountainbike.

“Ik ben klaar voor de strijd voorin en het team ook. Ik heb de snelheid en dat is ook het geval voor de Porsche van Land. Het is de uitdaging om de puzzelstukken in elkaar te laten vallen” aldus de Edenaar.

Team en rijder zijn gretig om het vorige seizoen (twee podiums en zesde in de eindstand) ruimschoots te overtreffen. In de aanloop naar het eerste raceweekend (3-5 mei Hockenheim) zal de Porsche opnieuw worden opgebouwd, waarna in meerdere testsessies op zoek wordt gegaan naar die o zo belangrijke tienden en honderdsten van seconden.

“De Carrera Cup is zo competitief dat het draait om de kleine details. Gelukkig zijn beide race engineers Chiel Bos en Carlo Vermeulen er ook weer bij. Zij brengen veel ervaring in”, vertelt Jaap van Lagen, die dit seizoen andermaal vriend Wolf Nathan en ook Hoevert Vos  als teamgenoten treft. Beiden gaan opnieuw hun kans beproeven in de klasse voor gentlemen.

Foto: Porsche AG



Dit artikel werd gepubliceerd door Olivier Gouters in Circuit Internationaal op zaterdag 2 maart 2013.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons