van der Horst

Zandvoort: Hartog dominant tijdens kwalificaties - Smits beste Belg

Loek Hartog
Loek Hartog
Loek Hartog (Bas Koeten Racing) heeft de tegenstand achter zich gelaten tijdens beide kwalificatiesessies van de Porsche Carrera Cup Benelux op Circuit Zandvoort. De jonge Nederlander deed telkens beter dan zijn landgenoot Morris Schuring (GP Elite). Thierry Vermeulen (GP Elite) was tweemaal onklopbaar in de GT4-klasse.
Thierry Vermeulen - GP Elite - Porsche Cayman GT4 ClubSport
Thierry Vermeulen - GP Elite - Porsche Cayman GT4 ClubSport
In verraderlijke omstandigheden, met enkel een droge ideale lijn, was het in Zandvoort belangrijk om niet de minste fout te maken. Loek Hartog liet zijn talent en ervaring spreken en bezorgde Bas Koeten Racing tweemaal de pole positie. Morris Schuring kwam eerst twee tiende en nadien een halve seconde tekort op de referentie in het kampioenschap. Thierry Vermeulen - het ganse jaar al in goede doen in de met Cayman gestoffeerde klasse - bleef ook ditmaal de concurrentie voor, al was het verschil minimaal.

Gilles Smits - SpeedLover - Porsche 911 GT3 Cup
Gilles Smits - SpeedLover - Porsche 911 GT3 Cup
Opvallend was dat onze landgenoot Gilles Smits (Speedlover), de beste Am-rijder in het veld, telkens sneller was dan de Pro Am-rijders. Smits start zo telkens als derde aan de wedstrijden, die trouwens vanmiddag (om 16 uur) en morgenochtend (om 10.55 uur) gepland staan. Nicolas Vandierendonck (EMG Motorsport) greep de Pro Am-pole positie voor Race 1, terwijl Michael Cool (NGT Racing) even later hetzelfde deed voor de tweede confrontatie.

Steven van Rhee - GP Elite - Porsche Cayman GT4 ClubSport
Steven van Rhee - GP Elite - Porsche Cayman GT4 ClubSport
De pole positie voor de Long Race, die enkel meetelt voor de Porsche Sprint Challenge, was op basis van het gemiddelde van de twee rondetijden voor Gilles Smits. Hij krijgt naast zich op rij één Pro Am-puntenleider Nicolas Vandierendonck. Thierry Vermeulen start uiteraard op pole in de Porsche Cayman GT4 ClubSport-categorie. De langere wedstrijd, over 55 minuten, start zondag om 15.15 uur.


Foto's: Niels Vaeck & Porsche ​Carrera Cup BeneluxDit artikel werd gepubliceerd door Gregory Deguelde in Porsche Carrera Cup Benelux op zaterdag 26 september 2020 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Zandvoort.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons