van der Horst

Zandvoort: Schuring wint na jumpstart Hartog

Morris Schuring - GP Elite - Porsche 911 GT3 Cup
Morris Schuring - GP Elite - Porsche 911 GT3 Cup
Morris Schuring (GP Elite) heeft het laken naar zich toegetrokken tijdens de eerste, droge confrontatie van de Porsche Carrera Cup Benelux in Zandvoort. Op het duinencircuit eindigde de Nederlander weliswaar achter zijn landgenoot en polesitter Loek Hartog (Bas Koeten Racing), die echter bestraft werd voor een jumpstart. Ook Nicolas Vandierendonck (EMG Motorsport) kreeg om dezelfde reden vijf seconden toegevoegd aan zijn racetijd.
  • Dreamdrive
De beste start in Zandvoort was voor amateurrijder Gilles Smits (Speedlover), die zich in de openingsronden tussen de twee Pro-rijders kon nestelen. Toen Morris Schuring voorbijging aan de Speedlover-rijder, was de veer gebroken en kwam ook Jaxon Verhoeven voorbij aan onze landgenoot. Verhoeven behield tot aan de zwart-witgeblokte vlag de controle over de amateurcategorie. Vooraan kon Schuring na zijn inhaalbeweging op Smits nooit terugkomen op Hartog, maar een jumpstart voor die laatste gaf de zege cadeau aan de 15-jarige nieuweling.

Nicolas Vandierendonck - EMG Motorsport - Porsche 911 GT3 Cup
Nicolas Vandierendonck - EMG Motorsport - Porsche 911 GT3 Cup
Ook in de Pro Am-categorie werd de polesitter bestraft. Nicolas Vandierendonck (EMG Motorsport) schoot te vroeg uit de startblokken en moest daarom vijf seconden inleveren. Vandierendonck werd even na een herstart ingehaald door latere winnaar Michael Cool (NGT Racing) en werd ook even bedreigd door Bas Barenbrug (Bas Koeten Racing). De EMG-rijder vond uiteindelijk weer het juiste ritme, maar viel door zijn bestraffing toch terug naar de derde plek.

De tweede race over een halfuur van de Porsche Carrera Cup Benelux in Zandvoort start morgen om 10.50u. De Long Race krijgt groen licht om 15.15 uur.

Foto's: Porsche Carrera Cup Benelux



Dit artikel werd gepubliceerd door Gregory Deguelde in Porsche Carrera Cup Benelux op zaterdag 26 september 2020.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons