van der Horst

Porsche GT3 Cup Challenge Benelux rijdt in 2019 driemaal samen met de DTM!

Porsche GT3 Cup Challenge Benelux
Porsche GT3 Cup Challenge Benelux
De Porsche GT3 Cup Challenge Benelux werd in 2013 gecreëerd en vertoeft sindsdien in een positieve spiraal! Dit weekend staan er tijdens de seizoensfinale op Circuit Paul Ricard meer dan twintig deelnemers uit de Benelux aan de start. Voor de promotor een uitstekende gelegenheid om een deel van de kalender voor 2019 aan te kondigen.
“We zullen drie keer deel uitmaken van een DTM-meeting”, aldus een tevreden Steven Stichelbout, Series Manager van de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux. “We zijn heel blij te kunnen samenwerken met zo een prestigieus race series, dat zowel voor spectaculaire races als voor volle tribunes zorgt. Vijf jaar geleden bezochten we een DTM-race om te bestuderen hoe de Duitse Porsche Carrera Cup werd georganiseerd. En volgend jaar, voor ons zevende seizoen, maken wij zelf deel uit van deze hoogstaande meetings! Dat bewijst dat de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux in enkele jaren tijd is geëvolueerd van een kleine start-up tot een vaste waarde in het Europese autosportlandschap.”

Twee van de drie meetings worden in de Benelux afgewerkt: Zolder (17-19 mei) en Assen (19-21 juli). De derde wedstrijd, op de mythische Nürburgring (13-15 september), wordt op slechts enkele kilometers van de grenzen van de Benelux gehouden.

Ook bij de organisatie van de DTM zijn ze tevreden over deze nieuwe samenwerking. “We zijn heel blij dat we de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux in 2019 op het internationale platform van de DTM mogen ontvangen”, stelt Achim Kostron, Managing Director van ITR GmbH, organisator van de DTM. “Het voorprogramma van onze raceweekends naar een hoger niveau tillen was één van onze prioriteiten voor 2019. Binnen de DTM willen we onze fans tijdens hun bezoek aan onze racemeetings een zo mooi mogelijke ervaring bezorgen, zowel op de piste als qua animaties ernaast. Door voor de meetings in Zolder, Assen en op de Nürburgring het spektakel van de Porsche-races aan ons programma toe te voegen hebben we dat doel bereikt.”

Dit uitstekende nieuws komt op een moment waarop de interesse voor de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux groter is dan ooit tevoren. Na de aankondiging van DG Sport, dat volgend jaar twee Porsche 911 GT3 Cup Gen II wil laten rijden, staan ook andere nieuwe teams op het punt een aankondiging de wereld in te sturen. De drie andere data voor volgend seizoen worden later bekend gemaakt, maar nog voor de finale van dit seizoen staat nu al vast dat de jaargang 2019 een grand cru wordt!

Porsche GT3 Cup Challenge BeneluxSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Porsche GT3 Cup Challenge Benelux op vrijdag 12 oktober 2018.
  • LTF

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons