van der Horst

Spannende seizoensfinale in het verschiet te Barcelona

Start: Derdaele versus Maassen
Start: Derdaele versus Maassen
De Porsche GT3 Cup Challenge Benelux is dit weekend te gast in Barcelona waar de serie samen met de Blancpain GT Series het seizoen afsluit. De Benelux-rijders krijgen opnieuw het gezelschap van hun Franse collega's; maar liefst 37 Porsche GT3 Cup's zullen het tegen elkaar opnemen.
  • STX Motorhomes
Dylan Derdaele - Porsche 991 Cup
Dylan Derdaele - Porsche 991 Cup
Rekening houdend met de twee verplichte schrapresultaten komt Dylan Derdaele in het spoor van leider Xavier Maassen die met een bonus van drie punten richting Spanje vertrekt. Yannick Hoogaars is nog niet uitgeteld, maar kijkt toch aan tegen een achterstand van 20 punten en dat is het totaal van één race. Maar ook indien Maassen pech zou kennen tijdens een manche, dan spreekt zijn hoogste schrapresultaat van 12 punten toch licht in zijn voordeel.

Xavier Maassen - Porsche 991 Cup
Xavier Maassen - Porsche 991 Cup
Er zijn in totaal nog 44 punten te verdelen. Tweemaal 20 voor de races, tweemaal één punt voor de poles van de twee races en tweemaal één punt voor de snelste rondetijden tijdens de twee wedstrijden. Er zal dus hard worden gefietst voor de poles; die zoals gemeld reeds voor de wedstrijden van start gaan twee extra punten kunnen opleveren. Spanning troef dus met een licht voordeel voor Maassen.


Glenn Van Parijs - Porsche 991 Cup
Glenn Van Parijs - Porsche 991 Cup
In de klasse B moet Pierre Piron na aftrek van de schrapresultaten zijn leidersplaats afgeven aan Glenn Van Parijs, die uitkomt voor het team van Belgium Racing. Van Parijs start met een voorsprong van 10 punten op Piron die wel een 14 als hoogste schrapresultaat heeft tegenover twee punten voor Van Parijs. Dus ondanks de mooie voorsprong moet Van Parijs vooral tijdens de eerste race op de baan blijven. Dan rest nog Menno Van De Grijspaarde die met een achterstand van 20 punten nog in de huid van derde hond kan kruipen. Ook hij heeft een 14 als hoogste schrapresultaat.

Yannick Hoogaars - Porsche 991 Cup
Yannick Hoogaars - Porsche 991 Cup
Na het podium van David Saelens tijdens de voorbije meeting te Circuit Zolder is het opnieuw uitkijken naar de derde wagen uit het kamp van Belgium Racing. Saelens zou wel eens scherprechter kunnen worden in het titelduel tussen teammaat Derdaele en Maassen. David deelt opnieuw de wagen met zijn neef Nicolas Saelens.Steven Stichelbout (l) - Rudi Penders (r)
Steven Stichelbout (l) - Rudi Penders (r)
Series Manager Steven Stichelbout kijkt uit naar de laatste manche van dit seizoen: "We hopen dat de races in Barcelona net zo spannend worden als de rest van seizoen. Met veel mooie battles op een uitdagend circuit en een strijd voor elke plaats kijken we alvast tevreden terug op dit seizoen. Het kan nog alle kanten uit dus iedereen zal het onderste uit de kan halen om zich te bewijzen. De Porsche GT3 Cup Challenge Benelux blijft jaarlijks groeien en evolueren, onder meer door de lancering van het Junior Programme en de introductie van de 911 GT3 Mk. II wagens."

David Saelens - Porsche 991 Cup
David Saelens - Porsche 991 Cup
Op vrijdag gaan de auto's voor het eerst de baan op om 9:40 uur tijdens de eerste vrije trainingssessie gevolgd door de tweede trainingssessie om 11:45 uur. Vervolgens verkiezen de Porsche GT3 Cup's om 14:35 uur wederom het asfalt voor twee kwalificatiesessies. Op zaterdag wordt de eerste race verreden van 14:20 uur tot 14:50 uur. Zondag vindt dan de seizoensfinale plaats met race 2 om 11:15 uur. Rond 11:45 uur moeten we dus weten wie dit jaar tot Porsche GT3 Cup Challenge Benelux kampioen gekroond wordt.

Foto's: Bart Wouters & Ronald JanssensDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Porsche GT3 Cup Challenge Benelux op woensdag 27 september 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Barcelona.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons