van der Horst

Porsche GT3 Cup Challenge Benelux Zandvoort: Nabeschouwing DVB Racing & Koen Wauters

Tijdens de Porsche Racing Days @ Zandvoort was de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux aan de vijfde en zesde race van het jaar toe. DVB RACING trok naar de Noordzee in Nederland met Koen Wauters, terwijl het team uit Willebroek ook vier andere Porsche 911 inzette in de Zandvoort Porsche Trophy, een race van één uur voor alle modellen van het legendarische Duitse merk.
Sportief werd het een succes met de zeges van Koen Wauters in de eerste en tweede race van het weekend, terwijl ook de Turkse rijders podia en ereplaatsen verzamelden.
“Eindelijk”, dat was de zucht van opluchting die Koen Wauters uitbracht na de eerste race van de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux in Zandvoort. Tijdens de eerste race van de Porsche Racing Days @ Zandvoort, reed de man in de kleuren van DVB RACING naar een knappe zege in de Gentlemen Trophy en hij eindigde heel sterk derde algemeen, achter de Fransman Alexandre Jouannem en Yannick Hoogaars.

Koen Wauters: “Mijn eerste kwalificatie was niet meteen geslaagd en na een beslissing van de wedstrijdleiding diende ik bovendien zowat achteraan te starten. Net na het groene licht liep het dan volledig fout net voor me. Een viertal wagens haakten in elkaar en de ravage was redelijk. Ik ben net kunnen stoppen en ik heb dan verder rustig mijn race opgebouwd. Zo’n Cup-race kan je door ongeduld ieder moment verliezen. De wagen liep heel goed en plaats na plaats kon ik naar voren rijden. Uiteindelijk ben ik nog naar het algemene podium gereden en de winst in de Gentlemen klasse. Voor zo’n resultaat teken ik iedere race. Gezien de uitslag van enkele concurrenten doe ik ook in het kampioenschap, een kampioenschap dat zo moeilijk startte, een goede zaak. Nu is het zaak om tijdens de tweede race van de dag te bevestigen. Ik start meer naar voren en dat heeft zijn voordelen, maar het maakt de kans op incidenten ook groter.”

Ook tijdens de tweede race was Koen Wauters outstanding. In zijn prachtige Porsche 991 GT3 Cup  reed hij opnieuw naar de zege in de Gentlemen Trophy, terwijl hij oververdiend tweede in de algemene klassering werd.

Koen Wauters: “Dit weekend zet me terug op de rails voor de rest van het seizoen. Ik moet mijn partners en het team bedanken voor de steun, en ik geef hen dit resultaat als ‘bedankt’. Dit is een zeer mooie competitie en ik kijk uit naar het vervolg van het seizoen begin september!”  

Porsche Trophy

Cengiz Oguzhan, Cenk Ceyisakar, Arif Suyabatmaz en Yadel Oskan namen voor DVB RACING deel aan de semi endurance op Circuit Park Zandvoort en reden respectievelijk naar een 2de, 4de, 5de en 7de stek in een race van één uur. We zien hen dit seizoen ook nog terug in de Porsche GT3 Cup Benelux.

DVB Racing PressSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Porsche GT3 Cup Challenge Benelux op dinsdag 28 juni 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Porsche Days NL.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons