van der Horst

Porsche GT3 Cup Challenge Cup Benelux presenteert kalender 2017

Start Porsche GT3 Cup Challenge Benelux
Start Porsche GT3 Cup Challenge Benelux
Nadat SRO eerder vandaag de kalenders voor de Sprint Cup en Endurance Cup binnen de Blancpain GT Series wereldkundig maakte, kondigden ook de organisatoren van de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux hun planning voor het seizoen 2017 aan. Het Benelux-kampioenschap zal in 2017 opnieuw bestaan uit 6 meetings, waarvan 2 in België, evenveel in Nederland, één in Frankrijk in het kader van de 24 Uren van Le Mans en één in Spanje.
Jurgen Van Hover - Porsche GT3 Cup Challenge Benelux
Jurgen Van Hover - Porsche GT3 Cup Challenge Benelux
Net als dit seizoen, start de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux in 2017 in de maand mei, bij de Belgische manche van het wereldkampioenschap uithouding, te Spa-Francorchamps. Later die maand trekt de karavaan naar het Noordzeestrand, meer bepaald Circuit Park Zandvoort. In juni staat misschien wel het mooiste programma uit de vijfjarige geschiedenis van de benelux-serie op het menu, namelijk één lange wedstrijd op de mythische omloop in Le Sarthe in het voorprogramma van de 24 Heures du Mans. Geen 30 minuten durende sprint dus, maar een langere race met nog een te bepalen duurtijd. Na Le Mans, is het begin juli opnieuw tijd voor Zandvoort voor de tweede editie van de Porsche NL Days, gevolgd door een afspraak in het kader van de Truck Grand Prix te Circuit Zolder om tenslotte enkele weken later het seizoen te besluiten in Barcelona op het Circuit de Catalunya. Ook in 2017 werkt het kampioenschap opnieuw samen met de Franse Carrera Cup, vier van de zes meetings zullen volgend seizoen samen worden afgewerkt.

In onze autosportkalender van het seizoen 2017 kan u een volledig overzicht vinden betreffende de kalender van de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux 2017.

Foto's: Georges De Coster & Jurgen Van Hover pressSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Porsche GT3 Cup Challenge Benelux op maandag 7 november 2016.
  • G&A Motors Motorsport

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons