Total 2' Hours of Spavan der Horst

Porsche maakt 911 RSR beschikbaar voor privé-teams - Hernieuwde focus op GT

Porsche 911 RSR GTE
Porsche 911 RSR GTE
De nieuwe Porsche 911 RSR is vanaf volgend jaar ook beschikbaar voor privé-teams, dat verklaarde Porsche R&D chef Dr. Michael Steiner tegenover Sportscar365. Porsche's nieuwste GTE-bolide maakte begin dit jaar haar debuut en is een radicale stijlbreuk met het verleden, de motor ligt namelijk centraal in de wagen en hangt niet langer over de achteras. Aan de RSR hangt ongetwijfeld een serieus prijskaartje en dus zal de oplage zeer beperkt blijven. Ook Ford liet eerder al uitschijnen dat de GT op de markt kan komen in 2018.
Porsche 911 RSR GTE
Porsche 911 RSR GTE
De beslissing om de Porsche 911 RSR aan tebieden aan klanten kadert volgens Steiner, naast het onlangs aangekondigde Formule E-programma, in een hernieuwde focus op het GT-gebeuren. Daar zal ook de GT3-afdeling waarschijnlijk van mee profiteren. Porsche is momenteel actief in het FIA WEC en het IMSA WeatherTech SportsCar Championship en zou nu ook andere kampioenschappen en races overwegen.


Küs Team75 Bernhard - Porsche 911 GT3 R
Küs Team75 Bernhard - Porsche 911 GT3 R
"We houden de kampioenschappen waar we momenteel niet actief zijn, voornamelijk in Europa, goed in het oog," verklaarde Steiner aan Sportscar365. "Je kan misschien verwachten dat we in enkele races een extra wagen inschrijven." Daarbij wordt meteen gedacht aan de Blancpain GT Series en de 24 uren van Spa, waar het Duitse merk na enkele jaren afwezigheid meteen weer op de afspraak was dit jaar. 

Foto's: Vincent Wouters & Arne Simons

 


Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in Circuit Internationaal op maandag 7 augustus 2017.
  • AG Metals

Copyright 2000-2018 Autosport.be - Contacteer ons