van der Horst

Porsche treedt officieel toe tot Formule E (Update)

Porsche Mission E
Porsche Mission E
Samen met de bekendmaking dat Porsche zijn engagement in LMP1 stopzet, meldde het merk dat het zijn pijlen richt op de Formule E. De constructeur volgt daarmee het recente voorbeeld van BMW, Audi en Mercedes. Porsche zal aantreden in de Formule E vanaf het zesde seizoen, 2019-20, waarbij het aantal teams moet groeien tot twaalf.
Porsche is naar eigen zeggen al begonnen met de ontwikkeling van haar Formule E-wagen, een stap die past in de toekomststrategie die onder meer de ontwikkeling van puur elektrische sportwagens voorziet, zoals de Mission E. "De Formula E betreden en vervolgens de overwinning behalen in deze categorie zijn logische stappen voor onze Mission E. De groeiende vrijheid op het vlak van interne technologische ontwikkelingen maakt de Formula E aantrekkelijk voor ons”, aldus Michael Steiner, binnen de raad van bestuur van Porsche AG verantwoordelijk voor onderzoek en ontwikkeling.

Vanaf seizoen vijf zullen rijders niet langer van wagen moeten wisselen en krijgen de wagens een nieuwe look. Vanaf het seizoen 2018-19 zal elk team twee wagen inzetten, in plaats van de huidige vier en dankzij de komst van de Duitse constructeurs als BMW, Audi en Mercedes-Benz, zullen er twaalf teams aan de start verschijnen.

Foto: Porsche



Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Formule E op vrijdag 28 juli 2017.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons