van der Horst

Porsche Racing Days Zandvoort: Nabeschouwing Xavier Maassen

Xavier Maassen heeft teruggevochten na de pech van de vorige wedstrijd in Le Mans van de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux. Zijn vroegtijdige opgave daar kostte hem zijn leidersplaats in het kampioenschap, maar dit weekend op Circuit Zandvoort scoorde hij een tweede plek en een zege en komt opnieuw aan de leiding van het kampioenschap. Het is nu even zomerpauze voor de snelste merkencup van de Benelux, de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux, alvorens de titelstrijd op Circuit Zolder midden september weer in alle hevigheid losbarst.
Zandvoort was de vierde afspraak van het seizoen, met twee weken na de uitstap naar het legendarische Le Mans, weer een klassiek weekend met twee wedstrijden van 30 minuten. Het was een belangrijk weekend voor DVB RACING en Xavier Maassen, want na de opgave in Le Mans, als gevolg van een aanrijding, moest er in de Nederlandse duinen gescoord worden. En dat Xavier Maassen een topper is, bleek nog maar eens door de manier waarop hij met de druk omging.
 
Xavier Maassen: “We startten het weekend een beetje op een valse noot, met een wat fout ingeschatte bandenkeuze tijdens de strijd om de polepositie. Gelukkig kon ik me tijdens de race meteen naar de tweede plek rijden, maar desondanks de enorme druk die ik op de Dylan Derdaele bleef zetten, strandde ik op één tiende van een seconde van de zege… Ik was zeker niet ontevreden, want de hele race door lag mijn tempo erg hoog en je weet als de snelheid erin zit, dan volgen de resultaten.”
 
Tijdens de wedstrijd op zondag startte Xavier Maassen van op de eerste startrij en hij kon al snel de leiding pakken. Xavier: “Die hield ik goed vast en ik kon het weekend zegevierend afsluiten. Het is mijn derde overwinning in zeven wedstrijden dit seizoen, en ik ben blij om weer terug aan de leiding te staan van het kampioenschap. Het was een hele eer om de winnende beker te mogen ontvangen van Gijs van Lennep. We hebben nu de zomerpauze voor ons, maar in september kom ik met het mes tussen de tanden terug om voluit voor de titel te gaan in de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux.”

Xavier Maassen pressSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Porsche GT3 Cup Challenge Benelux op dinsdag 4 juli 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Porsche NL Days.
  • St. Paul

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons