van der Horst

Porsche Sprint Trophy Benelux: veelbelovende oefengalop tijdens de Test Day

John de Wilde - SpeedLover Porsche 911 GT3 Cup
John de Wilde - SpeedLover Porsche 911 GT3 Cup
Over precies een maand wordt in het kader van het Zolderse New Race Festival de start van het nieuwe seizoen gegeven, maar een deel van de deelnemers aan de Porsche Sprint Trophy Benelux trok voor de officiële Test Day al naar de Limburgse omloop. John de Wilde bleek de snelste in de Cup Division, terwijl Alex Goddijn bovenaan prijkte in de Clubsport Division.
  • Dreamdrive
“Maar liefst 19 wagens van de Benelux Racing Series kwamen in actie, en we kregen dus al een hele mooie eerste indruk van hoe het peloton er dit jaar zal uitzien”, stelde een tevreden Olivier Aerts, Series Manager van de Porsche Sprint Trophy Benelux. “Het wordt steeds duidelijker dat de nieuwe Porsche Sprint Trophy Benelux heel wat interesse losweekt, zeker bij gentlemen drivers en rookies van alle leeftijden, inclusief de jongeren die hun eerste stapjes in de autosport willen zetten. Afgaande op de rijders die donderdag in Zolder aanwezig waren krijgen we dit jaar een hele mooie mix.”

De snelste tijd, 1’31’’908, werd neergezet door John de Wilde. Met zijn Porsche 911 GT3 Cup (Type 991 Gen. II) bleef hij in de Cup Division net voor nieuwkomer Niels Troost (Team GP Elite). “Ik ben heel tevreden over wat we vandaag hebben kunnen laten zien”, stelde de 50-jarige Belg. De Wilde zal ongetwijfeld één van de favorieten voor het nieuwe seizoen worden, al krijgt hij ongetwijfeld af te rekenen met Gilles Smits, die vorig jaar een uitstekend Porsche-debuut liet optekenen, Jos Janssen en het te duchten duo Wim Meulders-Rik Renmans. “De zes snelste tijden van vandaag lagen heel dicht bij elkaar”, vervolgt de Wilde. “Dat belooft een mooie strijd met de andere gentlemen drivers. Tuurlijk ben ik blij de snelste tijd te hebben kunnen neerzetten, maar ik sta vooral te popelen om over een maand aan de eerste race van het seizoen te kunnen beginnen.”

Hoewel de rijder van Speedlover het vooral over de andere gentlemen drivers heeft, moeten ook enkele rookies van dichtbij in de gaten worden gehouden. Zo is er bijvoorbeeld de amper 19-jarige Lucas van Eijndhoven. “Tot nu toe heb ik enkel aan Track Days deelgenomen, dit jaar maak ik dus mijn groot debuut in de autosport”, glimlacht de Nederlander, die vastbesloten is om in de voetsporen van zijn oudere broer Huub te treden. “Via de Porsche Sprint Trophy Benelux kan ik een hoop ervaring aan het stuur van de 911 GT3 Cup opdoen, want we krijgen in de best mogelijke omstandigheden heel wat track time te onzer beschikking. Ik heb nul race-ervaring, maar ik hoop toch dat ik wat kan strijden met meer ervaren rijders, en zo stapje voor stapje dichter bij een podiumplaats te komen. Mijn droom is uiteraard om op een dag samen met mijn broer Huub in de Porsche Carrera Cup Benelux te kunnen rijden.”

In de ‘Clubsport Division’,  waar Porsche 718 Cayman GT4 Clubsport het tegen elkaar opnemen, noteerden we de uitstekende tijd van Alex Goddijn (Team GP Elite). Hij maakte van zijn in 2020 opgedane ervaring gebruik om het vier kilometer lange circuit in 1’37’’460 af te leggen. De Nederlander bleek zo sneller dan de drie rijders van RedAnt Racing:  Sven Van Laere, Davy Vandekerckhove en Marc Geentjens.

Onder de goedkeurende blik van papa Pierre-Yves, zelf een rijder met heel wat internationale autosportervaring, maakte Benjamin Pâque zijn debuut aan het stuur van een Cayman GT4. “Ik heb sinds twee weken mijn licentie”, stelt de 16-jarige Luikenaar, auteur van een veelbelovende 1’39’’780. “Ik rijd al enkele jaren karting, maar het is nog maar de tweede keer dat ik achter het stuur van deze GT4 uit de Speedlover-ateliers kruip. Het is een schitterende wagen om ervaring op te doen, en ik hoop dat ik me dit seizoen in de strijd om de podiumplaatsen kan mengen.”

Vooraleer het kampioenschap van start gaat, op 8 en 9 mei tijdens het New Race Festival in Zolder, worden nog heel wat nieuwtjes verwacht. “Het startveld voor de Porsche Sprint Trophy Benelux zal er heel aantrekkelijk uitzien”, lacht Olivier Aerts. “We zijn er meer dan ooit van overtuigd dat we over enkele grote troeven beschikken: de piramide – bestaande uit onze Track Days, de Porsche Sprint Trophy Benelux en de Porsche Carrera Cup Benelux – geeft iedereen de kans om in actie te komen op het niveau dat hem of haar het beste ligt. En dat kan voor iedereen die deel uitmaakt van de Porsche Family alleen maar een goede zaak worden genoemd.”

Porsche Sprint Trophy Benelux
 Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Porsche Sprint Challenge Benelux op vrijdag 9 april 2021.
  • 24 Hours of Zolder

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons