van der Horst

Porsche Supercup: Spa: Giermaziak op pole, Derdaele voor teamgenoot Habets

Kuba Giermaziak - Verva Racing Team
Kuba Giermaziak - Verva Racing Team
Kuba Giermaziak heeft in Spa-Francorchamps de pole positie veroverd voor de Porsche Supercup wedstrijd morgen. De Pool bleef de leider in de tussenstand voor het kampioenschap, Sean Edwards, voor. Dylan Derdaele, volgende week tijdens de 24 Hours of Zolder teamgenoot van polesitter Giermaziak, bleef tijdens de tweede kwalificatie in de monomerkencup zijn Momo-Megatron teamgenoot Jochen Habets voor. Derdaele is dit weekend overigens de enige Belg die in actie komt op de Ardeense omloop, gezien er noch in de F1, noch in de GP2 of de GP3 een landgenoot aan de start verschijnt.
Dylan Derdaele - Momo-Megatron
Dylan Derdaele - Momo-Megatron
Voor Dylan Derdaele is het knokken binnen het hypercompetitieve wereldje van de Porsche Supercup. De getalenteerde Limburger werkte nog maar zijn tweede kwalificatiesessie af op de Porsche 991 Supercup, maar bleef niettemin zijn Nederlandse teamgenoot voor. Het Momo-Megatron duo geraakte evenwel niet verder dan de voorlaatste startrij, ongetwijfeld mede het gevolg van een nieuwe wagen welke ingezet wordt door een dito team op een circuit waarover men nog geen data had en dat in een kampioenschap waar elk tiende van een seconde van belang is. Ter illustratie: de top vijf bevond zich binnen een halve seconde. Of Dylan Derdaele morgen even goed kan doen als Nico Verdonck, drie jaar geleden nog tiende in Spa, zal morgen duidelijk worden.

Data logging Sean Edwards
Data logging Sean Edwards
Nog een leuk detail, Sean Edwards gaf na afloop van de kwalificaties aan als eerste Porsche Supercup rijder ooit de Radillon vol gas te hebben genomen. Op de afbeelding bij deze paragraaf kan u zien hoe de getalendeerde Brit het voetje neer houdt van bij het uitsturen van La Source tot het aanremmen van Les Combes. Impressionant!

Uitslag kwalificatie Porsche Supercup Spa 2013

1. Giermaziak 2:22.532
2. Edwards +0.203
3. Bachler +0.264
4. Bleekemolen +0.404
5. Ammermüller +0.423
6. Christensen +0.540
7. Lukas +0.569
8. Stanaway +0.577
9. Thiim +0.636
10. Mul +0.752
...
21. Derdaele +3.565

Foto's: Georges De Coster



Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Circuit Internationaal op zaterdag 24 augustus 2013 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Grote Prijs van België.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons