van der Horst

Porsche Supercup: België: Philipp Eng loopt uit in kampioenschap na zege in race 2

Podium race 2
Podium race 2
Philipp Eng (Market Leader Team by Project 1) heeft op zondag de tweede race voor de Porsche Supercup in het kader van de GP van België gewonnen. Met zijn tweede zege dit jaar loopt Eng nog verder uit in de tussenstand van het kampioenschap. Sven Müller (Team Lechner Racing Middle East), die zaterdag de eerste race op zijn naam schreef, kwam als tweede over de meet, Christian Engelhart (MRS GT-Racing) vervolledigde het podium. Patrick Dempsey eindigde op de drieëntwintigste plaats, Sébastien Loeb moest opgeven met mechanische problemen.
Sébastien Loeb - Sébastien Loeb Racing
Sébastien Loeb - Sébastien Loeb Racing
Eng nam bij de start de kop, maar Müller zette de leider onmiddellijk onder druk. Eng hield echter stand en weerde verschillende inhaalpogingen van zijn tegenstander af. In de negende ronde parkeerde Sébastien Loeb zijn Porsche met problemen op het rechte stuk na de start, waarop de safety car voor één ronde naar buiten kwam. Na de herstart hervatte het duel tussen de twee koplopers, maar nooit kreeg Müller de kans om voorbij Eng te geraken. Engelhart kwam als derde over de lijn en staat nu tweede in de tussenstand op 20 punten van Eng. De top vijf werd volgemaakt door Christopher Zöchling (Fach Auto Tech) en Jeffrey Schmidt (The Heart of Racing by Lechner). Michael Ammermüller (Lechner Racing Middle East), die de dag voordien zijn wagen zwaar beschadigde bij een sortie, stond toch aan de start en de rijder beloonde het harde werk van de mecaniciens met een zesde plaats.

Patrick Dempsey - Porsche AG
Patrick Dempsey - Porsche AG
Patrick Dempsey reed een verdienstelijke race, hij verbeterde gestaag zijn rondetijden en klasseerde zich als drieëntwintigste op drieëndertig deelnemers. Ook de Speedlover & Allure-rijders zetten een puike prestatie neer. Carlos Rivas beëindigde de race op de zestiende plaats, Pierre Piron overschreed de meet vier plaatsen verder.

Foto's: Porsche Supercup



  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons