van der Horst

Porsche Supercup - Silverstone: Tweede zege op rij voor Sven Müller

Sven Müller - Lechner MSG Racing Team
Sven Müller - Lechner MSG Racing Team
Een week na zijn overwinning op het circuit van Spielberg won Sven Müller (Lechner MSG Racing Team) op Silverstone nu ook de vierde race van de Porsche Supercup. De Porsche junior rijder haalde het in een door de regen uiterst moeilijke race van Mathieu Jaminet (Martinet by Almeras) en Matteo Cairoli (Fach Auto Tech).
Start Silverstone
Start Silverstone
Op de startgrid begon het te regenen en de monteurs moesten snel alle wagens op regenbanden zetten. De start werd achter de safety car gegeven en na twee ronden werd het veld losgelaten. Mathieu Jaminet, van op de pole gestart, nam de kop met Cairoli en Müller in zijn spoor. Cairoli had last van overstuur en in ronde vijf moest hij Müller voorbij laten. Daarop begon een spannende strijd voor de leiding van de ace tussen Jaminet en Müller dat door de Duitser gewonnen werd. Op het einde van de race moest de Fransman nog alles uit de kast halen om Cairoli achter zich te houden.

Mathieu Jaminet - Martinet by Alméras
Mathieu Jaminet - Martinet by Alméras
Gastrijders Joshua Webster en Nicholas Yelloly, beiden uitkomend voor Deutsche Post by Project 1 pakten de plaatsen vier en vijf. Robert Lukas (Förch Racing by Lukas Motorsport) werd zesde voor een andere gastrijder de Brit Tom Sharp (Team Parker Racing). Müller en Cairoli hebben nu beiden twee zeges maar in de puntenstand moeten ze Jaminet voor laten. De fransman pakte in alle races punten en leidt met 66 eenheden voor Müller met 63 en Cairoli met 56 punten.

Foto's: Racing International  Series
   • VR Racing

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons