van der Horst

Porsche Supercup: Stiermarken: Ayhancan Güven pakt de pole

Ayhancan Güven - Martinet by Almeras
Ayhancan Güven - Martinet by Almeras
Net zoals de Formule 1 vindt de tweede race voor de Porsche Mobil 1 Supercup plaats op de Red Bull Ring, al moest er al wat geschoven worden in het tijdschema. Door de hevige regenbuien gisteren werd de kwalificatie uitgesteld naar deze ochtend. Het was Ayhancan Güven die zich naar de top van het klassement reed. Uitkomend voor Martinet by Almeras klokte de Turk een 1:30.754 en hield daarmee Leon Köhler (Lechner Racing Middle East) af met 82 duizendste van een seconde.
Dylan Pereira (BWT Lechner Racing) kon zich ook nog binnen een tiende hijsen, maar verder dan de derde plaats kwam de Luxemburger niet. Daarachter vinden we twee heren van GP Elite die de top vijf vervolledigen. Max Van Splunteren is met P4 de beste Nederlander, voor landgenoot en virtueel Porsche Supercup kampioen Larry ten Voorde. Jaxon Evans, winnaar van de eerste race vorig weekend, besloot op een achtste positie.

Foto: Porsche AGSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Circuit Internationaal op zondag 12 juli 2020 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Grote Prijs van Stiermarken.
  • Heinz Performance

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons