van der Horst

Portugal: Bottas behoudt kalmte tijdens bewogen vrije trainingen

Valtteri Bottas - Mercedes W11
Valtteri Bottas - Mercedes W11
Voor het eerst komt de formule 1 in actie op het circuit van Portimao in Portugal. Het bochtige circuit, dat maar een DRS zone kent, betekent een grote uitdaging voor de piloten en menig rijder mispakte zich tijdens de vrije trainingen en ging rond. Erger verging het Max verstappen (Red Bull) en Lance Stroll (Racing Point) die in de eerste bocht in elkaar haakten waarbij de Canadees bijna over kop ging. Beide rijders bleven ongedeerd en ontsnapten bovendien aan een sanctie. Valtteri Bottas liet het niet aan zijn hart komen en reed tweemaal de snelste tijd.
  • LTF
Bottas was al de snelste in de eerste vrije sessie met een ronde in 1:18.410 waarbij hij 0.339 seconde sneller was dan zijn teamgenoot Lewis Hamilton. Max Verstappen klokte de derde tijd maar al op acht tiende seconde van de chrono van Bottas. Charles Leclerc (Ferrari) en Alexander Albon (Red Bull) maakten de top vijf vol in een sessie waar Verstappen, Leclerc, Kimi Räikkönen (Alfa Romeo) et Daniil Kvyat (Alpha Tauri) in de fout gingen.

De tweede vrije sessie diende tweemaal stil gelegd worden met de rode vlag, na het incident tussen Verstappen en Stroll maar daarvoor al nadat de motor op de AlphaTauri van Pierre Gasly in rook opging. Valterri bottas toonde zich nogmaals de snelste nu met een ronde in 1:17.940. Max Verstappen wist nog de tweede tijd neer te zetten, hij ging Lando Norris (McLaren), Leclerc en Carlos Sainz (McLaren) vooraf.

Foto: Mercedes-AMG Petronas Motorsport
 



  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons