van der Horst

ProSpeed Competition met Hennerici, Maassen en Soulet in Pro Cup

Nürburgring: Beelden van de Race en kwalificatie
Net als afgelopen seizoen zal ProSpeed Competition dit jaar weer met twee Porsches aan de start verschijnen van de Blancpain Endurance Series. De bemanning van de eerste 911 GT3-R spec 2013 werd vandaag bekendgemaakt en zal bestaan uit de Duitser Marc Hennerici, Noorderbuur Xavier Maassen en onze eigen Maxime Soulet. Gezien het kaliber van deze namen is het vanzelfsprekend dat dit te duchten trio zal uitkomen in de Pro Cup. Het Luikse team dat vorig jaar nog derde werd zowel bij de rijders als bij de teams en een overwinning wist te behalen op de Nürburgring, kiest dus voor continuïteit met deze drie bekende gezichten.
  • De Swert Opticiens
Nürburgring: Beelden van de Race en kwalificatie
Marc Goossens zullen we niet meer terug zien achter het stuur van de Porsche, de Gelenaar heeft zijn handen dan ook vol met zijn rol als fabriekspiloot voor SRT Viper in de ALMS. Maxime Soulet die aan zijn vijfde seizoen bij ProSpeed Competition begint, kreeg de gelegenheid om het vacante stoeltje op te vullen en de overstap te maken van de Pro-Am wagen. Op de bezetting van deze tweede 911 GT3-R spec 2013 is het voorlopig nog wachten.
 
Rudi Penders (Team Manager)
“De fundamenten hebben we vorig jaar al gelegd en die zijn stevig. Vandaag komen er in het geheel twee elementen bij: een jonge professionele rijder, die al vier jaar met ons samenwerkt en een nieuwe technische evolutie van de Porsche 911 GT3-R. Onze eerste opdracht is drie dagen te testen op drie verschillende Europese omlopen, waarbij we meteen ook kunnen kennismaken met de mogelijkheden die Porsche biedt met de 911 Spec. 2013. De zorg waarmee Porsche Motorsport aan onze verwachtingen beantwoordt, is buitengewoon.

Foto's: Marnik Mouchaers & Vincent Wouters  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons