van der Horst

Puebla: Alles wat u moet weten

Start 2020 Mexico E-Prix
Start 2020 Mexico E-Prix
Na een uitstap naar het Midden-Oosten en een vrij groot blok in Europa, trekken we nu over de Grote Oceaan, richting het Amerikaans continent. De eerste stop is in Mexico, niet in Mexico City, maar Puebla dit keer. Voor een tweede maal trekt men weer richting een permanent circuit, waar de deelnemers haakse bochten en een halve ovaal voorgeschoteld krijgt.
Puebla E-Prix
Puebla E-Prix
Het nieuwe tracé in Autodromo Miguel E. Abed, dat 2,98 km lang is en nog maar recent publiekelijk gemaakt werd, omvat vijftien bochten en elke piloot zal er wel iets naar zijn zin terugvinden. Vooral de scherpe eerste bocht gaat een factor spelen bij de start en later bij eventuele inhaalbewegingen. Dan is het draaien en keren tot we aan bocht acht komen, waar de aanvalszone ligt. Voor deze manche gaan de heren zelfs een stukje verder moeten rijden, gezien dit een compleet aparte route is. Hiermee zullen ze drie tot vier seconden bij verliezen. Na opnieuw enkele compacte bochtensecties, komen ze terug op de buitenbaan en via een gedeelte van het ovaal, bocht vijftien in dit geval, keren ze terug richting de lange rechte lijn en de finish.

Nipte finish van Lucas di Grassi
Nipte finish van Lucas di Grassi
Afgelopen jaren brachten de races in Mexico altijd wat variatie in het veld. Zo won Lucas di Grassi al tweemaal - herinnert u nog die finish uit 2019? -, maar er was ook die overwinning van Jérôme D'Ambrosio aan de groene tafel en ook twee dominante overwinningen van Daniel Abt en Mitch Evans afgelopen seizoen nog. Gaan we dit ook in Puebla meemaken? Naargelang wat er voorgaand werd gezegd door verschillende mensen lijkt die kans eerder klein. Er wordt de vergelijking gemaakt met de Valencia Eprix van eerder dit seizoen, waar de wagens tijdens de tweede race van het weekend een treintje vormden. 

Wie geen enkele sessie wil missen, heeft het voordeel dat alles vanwege het tijdsverschil laat van start gaat, ook de race.  De eerste vrije training gaat van start om 15 uur, om dan anderhalf uur later de tweede sessie aan te vatten. De kwalificaties en superpole beginen om 19 uur en de race zelf wordt om 23:04 uur afgetrapt. Zondag staat de enige training om 16:15 uur gepland, terwijl de kwalificaties en de race op hetzelfde tijdstip als de dag ervoor worden afgewerkt. Zoals steeds kan u de vrije trainingen op de kanalen van de Formule E volgen, terwijl RTBF Auvio live de kwalificaties uitzendt zowel op zaterdag als zondag, net zoals de race. Eurosport is ook van de partij, vanaf 22 uur met een herhaling van de kwalificaties, om dan naadloos door te gaan naar de race.
 
SessieDagTijdstip
Shakedownzaterdag00:30 - 00:45
Vrije Trainingen 1zaterdag15:00 - 15:45
Vrije Trainingen 2zaterdag17:15 - 17:45
Kwalificatieszaterdag19:00 - 19:26
Superpolezaterdag19:30 - 20:00
Puebla e-Prix 1zaterdag23:04 - 00:00 + 1 ronde
Vrije Trainingen 3zondag16:15 - 17:00
Kwalificatieszondag19:00 - 19:26
Superpolezondag19:30 - 20:00
Puebla e-Prix 2zondag23:04 - 00:00 + 1 ronde
Foto's: Formula E
 Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Formule E op dinsdag 15 juni 2021 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meetings Puebla 1 en Puebla 2.
  • G&A Motors Motorsport

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons