van der Horst

Qatar: José Maria Lopez lukt hattrick in oefenritten

José Maria Lopez - Citroën C-Elysée WTCC
José Maria Lopez - Citroën C-Elysée WTCC
Net als tijdens de testsessie keek kampioen José Maria Lopez ook in beide vrije oefensessies niet op een detail. Nadat hij zich in free practice 1 reeds na twee ronden met een tijd van 2’02’’453 definitief buiten bereik van naaste achtervolgers Bennani en Loeb had gereden, domineerde de Argentijn ook de tweede oefenrit. Hierin presteerden vooral de RML Chevrolet's onverwacht sterk, met een tweedesnelste tijd voor Hugo Valente, voor Craft-Bamboo-rijder Grégoire Demoustier.
  • Prospeed Competition
In het licht van de strijd om de Yokohama Drivers Trophy noteren we de achtste tijd van Mehdi Bennani, daar waar Norbert Michelisz met een dertiende chrono deelt in de voor de Honda-rijders tot dusver moeilijk verlopen sessies; Tarquini en Monteiro (die weliswaar de test grotendeels miste door een technisch probleem).staan met een veertiende, resp. zestiende tijd genoteerd. Yvan Muller prijkt op de elfde plaats, net voor Tom Coronel.
Opvallend: de eerste non-Citroën- of RML Chevrolet-rijder, Nick Catsburg, vinden we pas op de tiende plaats terug.
 
"Ik voelde me van bij het begin echt op mijn gemak" verklaarde fenomeen Lopez van zijn kant. "Naargelang de sessies vorderden verbeterde ik de auto, al moet gezegd dat ook de concurrentie niet stil zat. Benieuwd dus wat het in qualifying wordt". Tja, wie waagt een gokje?

Uitslag FP 1
Uitslag FP 2

Foto: FIA WTCC
 



Dit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in FIA World Touring Car Championship op vrijdag 27 november 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Losail.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons