van der Horst

Racing Team Nederland blijft in WEC en debuteert in IMSA

livery Racing Team Nederland voor Rolex 24 at Daytona
livery Racing Team Nederland voor Rolex 24 at Daytona
Na een lang, maar succesvol seizoen in het FIA WEC, zal Racing Team Nederland ook in 2021 van de partij zijn in het WK uithouding. Het team van Frits van Eerd zal opnieuw samenwerken met TDS Racing en zal met Guido van der Garde en Job Van Uitert weer met een compleet Nederlandse bezetting aan de start verschijnen. Daarnaast zullen onze Noorderburen ook richting Florida trekken, om te debuteren in de Rolex 24 at Daytona.
Racing Team Nederland - Oreca 07 Gibson
Racing Team Nederland - Oreca 07 Gibson
De overstap van Dallara naar Oreca wierp zijn vruchten af met een allereerste LMP2-klasseoverwinning in Fuji en een vierde plaats in de eindstand. De enige wijziging die Van Eerd doorvoert, is het wisselen van Nyck de Vries voor Job van Uitert. De voormalige F2-kampioen miste de wedstrijd in Spa nog wegens zijn verplichtingen in de Formule E en is ondertussen reservepiloot bij Toyota Gazoo Racing. Van Uitert daarentegen viel al in bij het team en kwam vorig seizoen uit voor United Autosports in de European Le Mans Series. Daarnaast zal Racing Team Nederland ook debuteren in de Rolex 24 at Daytona, daar wordt het vaste rijderstrio bijgestaan door de Charles Milesi.

Foto's: Racing Team Nederland - Racing International Photography



Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in FIA World Endurance Championship op donderdag 10 december 2020 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rolex 24 at Daytona.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons