van der Horst

Red Bull Ring: Nipte pole voor Wickens - Slechte dag voor Audi

Robert Wickens - Mercedes
Robert Wickens - Mercedes
Maxime Martin was, na zijn mooie zege tijdens de vorige race in Rusland, één van de acht piloten die zich wist te plaatsen voor de immer spannende Q3-sessie. Onze landgenoot kon zich in het begin nog meten met de toppers maar de tijden doken helemaal op het einde nog een zucht naar beneden en het zag er naar uit dat BMW de hele top drie voor zich leek in te nemen. Dat was echter buiten Robert Wickens gerekend die zijn Mercedes vanuit het niets bij het vallen van de vlag alsnog op de pole parkeerde.
Glock - Wickens - Wittmann
Glock - Wickens - Wittmann
Timo Glock zag zo een allereerste pole in de DTM aan zijn neus voorbij gaan voor slechts zes duizendsten van een seconde. De pole van Wickens is dan weer een verrassing, ook voor de Canadees zelf, die in het begin van de sessie nog zo hard pushte dat hij een spin maakte vlak voor het opkomen van het rechte stuk en zo twee getimede rondes liet liggen.


Maxime Martin - BMW
Maxime Martin - BMW
Bij Audi verliep alles niet geheel volgens plan, Jamie Green was de enige die mocht deelnemen aan Q3 en daarin uiteindelijk een zesde plaats uit de brand sleepte. Regerend kampioen Mike Rockenfeller is de volgende Audi op slechts een veertiende plaats terwijl Mattias Ekström, die momenteel tweede ligt in het kampioenschap, pas een zestiende tijd liet noteren.


Augusto Farfus - BMW Team RBM
Augusto Farfus - BMW Team RBM
De leider in het kampioenschap, Marco Wittmann, deelt de tweede startrij met merkgenoot Augusto Farfus in de Mechelse RBM BMW. De andere auto uit de stal van Bart Mampaey, met de Amerikaan Joey Hand achter het stuur, kon zich nipt niet plaatsen voor Q3 en start morgen als negende, één plaats achter Maxime Martin in de RMG BMW.



--- Uitslag DTM Kwalificatie Spielberg 2014 (PDF) ---

Foto's: DTM



Dit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in Deutsche Tourenwagen Masters op zaterdag 2 augustus 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Spielberg.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons