van der Horst

Red Bull Ring: Bentley Team Abt bezet eerste startrij

Bentley Team Abt - Bentley Continental GT3
Bentley Team Abt - Bentley Continental GT3
Bentley voelt zich overduidelijk in zijn vel op de Red Bull Ring. Het Britse merk plaatste tot nu toe tijdens elke sessie van de ADAC GT Masters aldaar een bolide op de eerste plaats in de tijdstabellen. Zo geschiedde ook tijdens de eerste van twee kwalificaties; Jordan Lee Pepper plaatste de #7 Bentley Continental GT3 op pole, 1 tiende voor de zusterbolide gepiloteerd door Fabian Hamprecht. Jesse Krohn zette de Schubert BMW op P3, voor de eerste Corvette met Jules Gounon aan de knoppen. De bolide van puntenleiders Connor De Phillippi en Christopher Mies start pas op de vijfde rij.
Uiteindelijk namen meer dan dertig bolides deel aan de kwalificaties. De sessie werd enkele minuten van het einde met de rode vlag gestopt nadat Jordan Lee Pepper zijn wagen met een technisch probleem moest parkeren. De eerste race van het weekend staat vandaag om 13:15 op het menu.

--- Uitslag Kwalificaties ADAC GT Masters Red Bull Ring 2016 (pdf) ---

Foto: ADAC Motorsport



Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in ADAC GT Masters op zaterdag 23 juli 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Red Bull Ring ADAC.
  • LTF

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons