van der Horst

Red Bull Ring: Callum Ilott te sterk voor concurrentie

Callum Ilott
Callum Ilott
Callum Ilott (Uni-Virtuosi Racing) heeft op de Red Bull Ring de hoofdrace voor de formule 2 gewonnen. De Brit had aan de finishlijn meer dan 8 seconden voorprong op Marcus Armstrong (ART Grand Prix). Robert Shwartzman (Prema Racing) vervolledigde het podium.
Mick Schumacher - Prema Racing
Mick Schumacher - Prema Racing
De voorsprong van Ilott aan de meet mag dan groot wezen, in het begin van de race had de Brit het aan de stok met Guanyu Zhou (Uni-Virtuosi) en van Mick Schumacher (Prema Racing). Maar Zhou, die veel kans maakte op de zege, moest zijn wagen in de zesentwintigste ronde aan de kant zetten en Schumacher ging wat later even van de baan en zou uiteindelijk als elfde finishen.

Rookie Marcus Armstrong, pas als dertiende gestart, pakte alzo de tweede plaats geholpen door een goede bandenstrategie waarbij hij al heel vroeg in de race naar binnen kwam voor harde rubbers. Shwartzman probberde hem nog de tweede plaats te ontfutselen maar zonder succes. Christian Lundgaard (ART Grand Prix) wist nipt de vierde plaats te behouden tegnover een opzittende Daniel Ticktum (DAMS). Giuliano Alesi (HWA Racelab) kwam als zevende over de finishlijn gevolgd door Louis Déletraz (Charouz Racing System), Felipe Drugovich (MP Motorsport) en Nobuharu Matsushita (MP Motorsport). Roy Nissany (Trident) pakte het laatste punt.

Foto's: Uni Virtuosi Racing & Racing International PhotographySchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Formule 2 op zaterdag 4 juli 2020 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Grote Prijs van Oostenrijk.
  • Oeste Kart

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons