van der Horst

RedAnt Racing met drie wagens aan de start in de Porsche Carrera Cup Benelux 2023

Sam Dejonghe - RedAnt Racing
Sam Dejonghe - RedAnt Racing
Volgend weekend begint het seizoen 2023 van de Porsche Carrera Cup Benelux, in het voorprogramma van de prestigieuze FIA WEC 6 Uur van Spa. In het 29 bolides sterke startveld komen ook drie Porsches 911 GT3 Cup (Type 992) van RedAnt Racing aan de start. Sam Dejonghe, Ad Geerts, Luc Vanderfeesten en Philippe Wils komen met grote ambities aan de start.
  • St. Paul
Het gaat uitstekend met de snelste monomerkencup van de Lage Landen. De editie 2023 van de Porsche Carrera Cup Benelux telt maar liefst 29 wagens, een record. Het startveld bestaat uit drie categorieën: AM, PRO-AM en PRO.  In deze laatste, en grootste, klasse begint Sam Dejonghe aan zijn tweede seizoen in de Porsche Carrera Cup Benelux. De Antwerpenaar is vast van plan om met de #777 Porsche van RedAnt Racing beter te doen dan de vierde plaats van 2022.
 
“Ik heb altijd dezelfde missie: winnen”, stelt Dejonghe. “Nu ben ik ook realistisch, en besef ik maar al te goed dat er dit jaar heel wat sterke rijders en ervaren teams zijn bijgekomen. Het kampioenschap zou dus best door regelmatig presteren kunnen worden beslist, al kan een podiumplaats of een zege daarbij uiteraard ook goed van pas komen. Het wordt in ieder geval kwestie om er van bij de eerste meeting in Spa maximaal te presteren. Met zes meetings van elk twee races op de kalender heb je niet de luxe om eerst even de kat uit de boom te kijken.”
 
Dejonghe, die op een uitgebreide carrière in de eenzitterij kan buigen, kreeg de Porsche afgelopen winter nog meer onder de knie, onder andere door een deelname aan de Porsche Sprint Challenge South Europe. “Ik denk dat het gros van de rijders in PRO zich moet aanpassen aan de Porsche”, vermoedt Dejonghe. “Het is een wagen die enkele heel typische plus- en minpunten heeft, en als je die niet optimaal kan benutten, dan kan dat een hele grote impact op je rondetijd hebben. Het is dus aan mij om mijn rijstijl wat aan te passen en zo het volledige potentieel van de auto te gebruiken.”
 
In de AM-klasse brengt RedAnt Racing twee Porsches aan de start: de #911 die wordt gedeeld door Ad Geerts en Luc Vanderfeesten en de #912 voor Philippe Wils.
 
Philippe Wils - RedAnt Racing
Philippe Wils - RedAnt Racing
“Ik heb een meer dan degelijke voorbereiding achter de rug”, stelt de 61-jarige Wils vastberaden. “Heel veel simulator, coaching sessies en ook enkele races, ik ben ontzettend gebrand om aan het seizoen te beginnen. Ik mik dan ook voluit op de titel in AM. Ja, ik weet dat er een paar sterke rijders aan de start staan, maar dat motiveert me alleen maar meer om het goed te doen.”
 
Luc Vanderfeesten en Ad Geerts delen de #911, wat betekent dat ze elk drie meetings zullen rijden. De seizoensopener in Spa is voor Vanderfeesten. “Iedereen die me een beetje kent, weet dat ik een gedreven man ben”, stelt de Hasselaar. “Daarom wil ik bij onze races zeker competitief voor de dag komen. Met de hulp van RedAnt Racing moet dat lukken, al zal ik ook niet ontkennen dat het plezier om als Porsche-dealer met zo een fantastische bolide te kunnen racen ook een heel motiverende factor is.”
 
Luc Vanderfeesten/Ad Geerts - RedAnt Racing
Luc Vanderfeesten/Ad Geerts - RedAnt Racing
“Bij mijn debuutjaar, in 2021, reed ik ook maar drie meetings, en toch finishte ik als tweede in de AM-klasse”, voegt Ad Geerts daar aan toe. “Een plek bij de eerste drie, dat ambieer ik dit jaar ook. Daarvoor zal ik dus wel bij iedere race maximaal moeten scoren. Maar met een team als RedAnt Racing, met een perfecte organisatie en uitstekende sfeer, hoort dat zeker tot de mogelijkheden.”
 
Teambaas Bert Redant staat in ieder geval te popelen om aan het seizoen te beginnen. “Ik vermoed dat we zowel in PRO en AM wel één en ander kunnen laten zien, ja”, glimlacht de Oost-Vlaming. “Philippe is heel gemotiveerd, gedreven en snel. Hij heeft nog niet zoveel autosportervaring (drie jaar, red.), maar heeft al heel wat progressie geboekt. We zullen er alles aan doen om hem nog enkele stappen te laten zetten, en dat zou mooie resultaten kunnen opleveren. Voor Ad en Luc is het verhaal iets anders, want zij delen de wagen en rijden eigenlijk elk een half seizoen. Dat doet echter niets af aan hun ambities, en vergroot eigenlijk enkel de wil om het goed te doen in de races waar ze aan de start staan.”
 
“Ook voor Sam heb ik er een goed oog in”, vervolgt Redant. “In de Porsche Sprint Challenge South Europe hebben we samen duidelijk progressie geboekt, en het besef dat een Porsche op een andere manier moet worden bestuurd dan een eenzitter zit er nu wel ingebeiteld. Als Sam zich bij iedere race in de kopgroep weet te handhaven, dan kunnen we een gooi naar de titel doen. We hebben met de drie auto’s in ieder geval een paar goede testdagen achter de rug, en zijn er helemaal klaar voor.”
 
In Spa worden de kwalificaties voor de seizoensopener van de Porsche Carrera Cup Benelux op vrijdagochtend 28 april (9u05) afgewerkt. ’s Namiddags (14u35) volgt dan de start van de eerste race, de tweede wordt op zaterdag 29 april (om 10u45) verreden. Beide wedstrijden worden live gestreamd op het YouTube-kanaal van de Porsche Carrera Cup Benelux.
 
Kalender Porsche Carrera Cup Benelux 2023
27-29 april: Spa-Francorchamps (FIA WEC)
9-11 juni: Hockenheim (Festival of Dreams)
23-25 juni: Zandvoort (DTM)
11-13 augustus: Assen (Jack’s Racing Day)
8-10 september: Zolder (Truck GP)
22-24 september: Red Bull Ring (DTM)

Racemail PressDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Porsche Carrera Cup Benelux op maandag 24 april 2023 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 6H Spa.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons