van der Horst

RedAnt Racing richting Zandvoort voor derde manche Porsche Carrera Cup Benelux 2023

Sam Dejonghe - RedAnt Racing
Sam Dejonghe - RedAnt Racing
Dit weekend sluit de Porsche Carrera Cup Benelux de eerste helft van het seizoen 2023 af, met twee races in het voorprogramma van het DTM-kampioenschap. Voor RedAnt Racing mikt Sam Dejonghe op een algemene podiumplaats en werkt Ad Geerts zijn eerste meeting van het seizoen af. Ook Philippe Wils had er in Zandvoort moeten bij zijn, maar die blesseerde zich eerder deze week aan de rug.
  • Skylimit Events
Afgelopen maandag en dinsdag sloeg RedAnt Racing al zijn tenten op langs het circuit in de duinen. Het team werkte er twee goedgevulde testdagen af, ter voorbereiding van de meeting van volgend weekend. Al werd de Oost-Vlaamse renstal, en Philippe Wils in het bijzonder, al snel met de gevaren van Circuit Zandvoort geconfronteerd.
 
“Bij het nemen van de Gerlachbocht werd Philippe verrast door het vele zand dat naast de ideale rijlijn op de baan lag”, doet team manager Marc Goossens het relaas. “De achterkant van de auto brak plots uit, en Philippe had niet eens de tijd om te reageren. De Porsche ging frontaal de muur in.”
 
Philippe Wils - RedAnt Racing
Philippe Wils - RedAnt Racing
Wils werd overgebracht naar het ziekenhuis, waar een breuk in een ruggenwervel werd vastgesteld. “Hij zal over enkele maanden volledig gerevalideerd zijn, maar de kans is klein dat we Philippe dit seizoen nog in actie zien”, stelt teambaas Bert Redant. “En dat is ontzettend jammer. Philippe had dit jaar al ontzettend veel vooruitgang geboekt, zowel in de Belcar als in de Porsche Carrera Cup Benelux, en was goed op weg om zijn ambitie – kampioen in de AM-klasse – waar te maken. Maar goed, het enige wat nu telt is dat hij volledig herstelt.”
  
Ook voor Sam Dejonghe was het geen makkelijke testtweedaagse. “Geplaagd door griep”, doet Dejonghe het relaas. “Ik liep er bij als een zombie, en moest regelmatig rusten. Daarom konden we het geplande programma niet helemaal afwerken. Toch heb ik in samenwerking met een ingenieur een aantal specifieke kneepjes voor de Porsche – remtechniek, lastwissels, van die dingen – verder geoefend. Dat heeft wel resultaat opgeleverd. Als ik me met die kennis beter kan kwalificeren, dan is er wel één en ander mogelijk, denk ik. Ook gezien het bemoedigende resultaat van de tweede race in Hockenheim (derde; red.) moeten we in Zandvoort voorin kunnen meedraaien. Een podium behoort zeker tot de mogelijkheden.”
 
Ad Geerts - RedAnt Racing
Ad Geerts - RedAnt Racing
Voor Ad Geerts, die de #911 Porsche deelt met Luc Vanderfeesten, wordt Zandvoort zijn eerste meeting van het seizoen. “Luc reed in Spa en Hockenheim konden we niet rijden wegens professionele verplichtingen”, vat Geerts samen. “Vandaar dat ik pas volgend weekend aan mijn seizoen kan beginnen. Tijdens de twee testdagen heb ik wat ritme kunnen opdoen, al was dat niet makkelijk. Op maandag lag de baan er ontzettend vuil bij en was er ook het ontzettend spijtige ongeval van Philippe, en op dinsdag werd de rode vlag nogal eens bovengehaald. Mijn ambitie voor volgend weekend? Vooral genieten van het feit dat ik in deze prachtige bolide en dit schitterende kampioenschap kan racen. De AM-klasse is heel competitief, maar dat zal me niet verhinderen om te proberen zo hoog mogelijk te eindigen.”
 
De races in Zandvoort worden op zaterdag (15u05) en zondag (16u30) verreden. Beide wedstrijden zijn live te volgen, via de Facebook-pagina of het YouTube-kanaal van de Porsche Carrera Cup Benelux.

Racemail Press



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Porsche Carrera Cup Benelux op woensdag 21 juni 2023 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Zandvoort.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons