van der Horst

Réne Rast op pole in door Audi gedomineerde sessie

René Rast - Audi Sport Team Rosberg
René Rast - Audi Sport Team Rosberg
Regerend kampioen René Rast zette zondagochtend in Spa de puntjes op de i door de pole voor het tweede DTM-treffen in de Ardennen te lukken. De Audi-topper ging afgetekend merkgenoten Robin Frijns en Nico Müller vooraf, goed voor een veertiende DTM-pole. De hegemonie van het merk met de vier ringen was minder uitgesproken dan gisteren met BMW Team RBM-rijders Sheldon Van der Linde en Philipp Eng goed voor een vierde, respectievelijk vijfde chrono en dito startplaats.
  • LTF
Robin Frijns - Audi Sport Team Abt Sportsline
Robin Frijns - Audi Sport Team Abt Sportsline
Op een merkbaar snellere omloop dan zaterdag stond Robin Frijns halfweg de sessie met de snelste tijd gecrediteerd voor Müller, Rast, Green en Van der Linde. Onze Noorderbuur moest in de tweede run evenwel in René Rast zijn meerdere erkennen, de kampioen van 2019 deed in een niet eens foutloos rondje 0.285" beter dan de Nederlander. Müller hield vast aan zijn derde stek, zij het op nagenoeg zes tienden van de Rast's besttijd.

Sheldon Van der Linde - BMW Team RBM
Sheldon Van der Linde - BMW Team RBM
Hoewel Audi andermaal de debatten domineerde, leek concurrent BMW en al zeker het team van Bart Mampaey lessen te hebben getrokken uit de gisteren verzamelde data. Sheldon Van der Linde, in de zaterdagrace jammer genoeg door technische problemen teruggeslagen, toonde zich met een vierde chrono (+0.788") andermaal de snelste BMW-vertegenwoordiger in qualifying. RBM-teamgenoot Philipp Eng lukte de vijfde tijd voor BMW Team RMG-rijder Timo Glock. Jonathan Aberdein vertrekt deze namiddag als elfde.

Team WRT was niet aan het feest zondagmorgen. Het team uit Baudour sloot de rangen met een 14de, 15de en 16de tijd voor respectievelijk Fabio Scherer, Harrison Newey en Ferdinand Habsburg. Laatstgenoemde zag net als Rockenfeller, Aberdein en Duval een chrono geschrapt om buiten de lijnen te hebben gekleurd.

Foto's: Georges de CosterSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in Deutsche Tourenwagen Masters op zondag 2 augustus 2020.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons