van der Horst

Riyad: Alexander Sims op pole - Stoffel Vandoorne tweede

Alexander Sims - BMW i Andretti Motorsport
Alexander Sims - BMW i Andretti Motorsport
Voor de eerste race van de Ad Diriyah ePrix start vanmiddag Alexander Sims (BMW) van op pole. De Brit gaat hiermee op zijn elan verder na New York vorig seizoen en reed een ronde in 1:14.563. Opvallend was dat Stoffel Vandoorne (+ 0.276 sec) als Nyck de Vries (+ 0.366 sec) de tweede en derde plaats bemachtigden. Ook Jérôme D'Ambrosio (Mahindra) stootte door naar de Superpole, maar moest uiteindelijk genoegen nemen met een zesde startplaats.
Jean-Éric Vergne - DS Techeetah
Jean-Éric Vergne - DS Techeetah
Net zoals vorig seizoen vielen weer alle piloten van de eerste groep uit de boot voor Superpole. Jean-Éric Vergne was uiteindelijk de beste in zijn groep en pakte alzo het allereerste punt in de kwalificaties, maar moest tevreden zijn met een elfde plaats op de grid. In de tweede groep stond er geen maat op Bird, die samen met D'Ambrosio kon doorstoten naar de Superpole, terwijl groep drie en vier gedomineerd werden door Vandoorne - voor Mortara en Sims - en de Vries. Het einde van de sessie voor de vierde groep eindigde ook nog in mineur voor nieuwkomers Nico Müller en James Calado, nadat beiden elkaar van de baan reden.

Stoffel Vandoorne - Mercedes EQ Formula E Team
Stoffel Vandoorne - Mercedes EQ Formula E Team
In de Superpole zette Sims - die na D'Ambrosio de baan op mocht - de toon. Zowel Mortara, Vandoorne als De Vries raakten dichtbij, maar kwamen niet onder de toptijd van de Brit. Alle hoop rustte op Sam Bird, maar dat was al snel over nadat hij te ver uit de bocht kwam en te veel tijd verloor. Bird kon uiteindelijk nog wel voor D'Ambrosio blijven zal vanaf plaats vijf starten. Nu is het uitkijken naar de start van de eerste manche, die zal plaatsvinden vanaf 13.04 uur.

Foto's: Formula ESchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Formule E op vrijdag 22 november 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Riyadh 1.
  • Heinz Performance

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons