van der Horst

Riyad: Antonio Félix da Costa snelste in laatste vrije training

Antonio Félix da Costa - DS Techeetah
Antonio Félix da Costa - DS Techeetah
In de enige vrije training vandaag voor de tweede race op het Ad Diriyah circuit was het Antonio Félix da Costa die de beste tijd op de tabellen zette. De Portugees reed met zijn DS Techeetah een 1:11.084 en bleef hiermee winnaar van gisteren Sam Bird (+ 0.022 sec) en polesitter van gisteren Alexander Sims (+ 0.093 sec) voor. Toch heerste er een gemengd gevoel bij het Chinees-Franse team, nadat uittredend kampioen Jean-Éric Vergne amper kon testen.
Nadat Vergne gisteren een probleem had met zijn stuurkolom tijdens de race, ging het deze ochtend ook nog niet vlot voor de Fransman. De tweevoudige kampioen schoof op hoge snelheid weg in bocht zestien waarbij zijn ophanging geraakt werd. Vergne kreeg zijn wagen nog terug in de pits, maar kon een kruis maken over deze training. Buiten Vergne raakte ook James Calado (Jaguar) de muur en ook hij moest de training laten voor wat het was.

Vooraan heerste er weer een gevecht om de snelste tijd in de laatste minuten van de sessie, een strijd die gewonnen werd door da Costa. In tegenstelling tot gisteren lagen de chrono's ook een pak dichter bij elkaar. Zo was de top elf, die afgesloten werd door Jérôme D'Ambrosio, binnen de seconde te vinden van de Portugees. Stoffel Vandoorne was af en toe vooraan te zien, maar kwam met zijn snelle rondje uiteindelijk niet verder dan een zestiende plaats. De volgende sessie op het programma is de kwalificatie. Deze gaat van start om 9 uur.

Foto's: Formula ESchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Formule E op zaterdag 23 november 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Riyadh 2.
  • MF Racing

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons