van der Horst

Riyad: Jérôme D'Ambrosio: "Ik mik weer op een podium"

Jérôme D'Ambrosio - Mahindra Racing
Jérôme D'Ambrosio - Mahindra Racing
Na een lange zomerreces is het tijd voor onze landgenoten Jérôme D'Ambrosio en Stoffel Vandoorne om het zesde seizoen van de Formule E aan te vatten. Voor D'Ambrosio is het terugkeren naar een plaats met een goede herinnering aan na zijn derde plaats vorig jaar, terwijl Vandoorne als eerste een Mercedes aangedreven wagen over het Ad Diriyah circuit mag laten stuiven. Een voorbeschouwing.
Jérôme D'Ambrosio - Mahindra Racing
Jérôme D'Ambrosio - Mahindra Racing
Jérôme D'Ambrosio keert met veel plezier terug naar Saoedi-Arabië. Niet onlogisch gezien hij er verleden seizoen direct een derde plaats behaalde in zijn eerste outing voor Mahindra. Iets wat hij dit weekend weer wil presteren en waar hij twee kansen voor krijgt. Dat hij klaar is om een nieuw seizoen in de Formule E aan te vatten laat hij blijken: "We hebben hard gewerkt tijdens de pre-season testen in Valencia en hebben net voor het afreizen naar Riyad nog een belangrijke testdag afgewerkt om alles te finetunen voor dit weekend. Ik mik weer op een podium. We hebben ons zo goed mogelijk voorbereid, dus we zullen zien wat het brengt."

Stoffel Vandoorne - Mercedes EQ Formula E Team
Stoffel Vandoorne - Mercedes EQ Formula E Team
Voor Stoffel Vandoorne is het simpel: eindelijk terug racen. Het was een lange zomer voor de Rumbekenaar waar hij vele testsessies moest afwerken zodat Mercedes klaar is voor zijn allereerste race bij de elektrische éénzitters. Voor Vandoorne iets dat niet snel genoeg kan komen, al kijkt hij - net zoals vorig seizoen - realistisch vooruit op de zaken: "Testen is leuk, maar het is goed om je gedachten terug te switchen naar het racen en om te zien waar we staan tegenover de andere teams. Het zal niet makkelijk worden en het is moeilijk om nu al een echte voorspelling te maken. We moeten gefocused blijven en vooral geen domme fouten maken. Als ons dat lukt, kunnen we mikken naar een goed resultaat."

Foto's: Formula ESchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Formule E op donderdag 21 november 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meetings Riyadh 1 en Riyadh 2.
  • MF Racing

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons