van der Horst

Riyad: Nyck De Vries wint eerste race

Nyck De Vries - Mercedes EQ
Nyck De Vries - Mercedes EQ
Nyck De Vries won onder de sterren een race vol actie. De Nederlander reed aan kop van begin tot eind, maar achter hem ging het Formule E-seizoen pas echt van start. Edoardo Mortara voor ROKiT Venturi en Mitch Evans met Jaguar stonden mee op het podium. Sam Bird, Alexander Lynn en Maximilian Günther haalden dan weer het einde niet. Stoffel Vandoorne eindigde na een solide race als achtste en met een extra punt voor de snelste ronde op zak.
Sergio Sette-Câmara - Dragon Penske
Sergio Sette-Câmara - Dragon Penske
De eerste nachtrace voor de Formule E begon rustig. Sette Câmara (Dragon Penske Autosport) en Tom Blomqvist (Nio 333 FE Team) deden al vroeg in de race een "drive-through penalty", waardoor ze achteraan aansloten. De echte actie kwam pas op gang toen René Rast (Audi) een geweldige inhaalmanoeuvre deed op Edoardo Mortara om vervolgens naar De Vries toe te rijden. Mortara verloor hierdoor enkele posities, maar deed niet veel later het "inhaalmanoeuvre van de race". De Zwitser haalden Mitch Evans in langs rechts om op de allerlaatste seconde tussen de Jaguar en de Porsche van Pascal Werhlein te glippen.

Met nog 25 minuten te gaan volgde de eerste crash van het seizoen. Sam Bird (Jaguar) wilde Alexander Lynn (Mahindra Racing) inhalen in bocht één, maar Lynn sloot de deur waardoor beiden crashten. Lynn was meteen uitgeschakeld waardoor de safetycar het circuit op kwam. Bird kon nog even blijven rijden, maar moest uiteindelijk ook opgeven.

Met nog elf minuten te gaan vloog Maximilian Günther (BMW) zwaar uit de bocht, waarbij de betonnen muur enkele meters achteruit schoof. Het was meteen over en uit voor de BMW-rijder. Met nog zes minuten op de klok was het alles of niets. Meer dan de helft van de racers moesten nog de "attack-mode" gebruiken, waardoor het ritme verhoogd werd. Edoardo Mortara haalde nogmaals uit met een geweldige inhaalmanoeuvre, ditmaal op René Rast die daarna ook opgeslokt werd door Mitch Evans. Rast probeerde nog terug te komen naar de koplopers maar tevergeefs, hij moest tevreden zijn met een vierde plaats. Wehrlein vervolledigde de top vijf.

Oliver Turvey - Nio 333 FE Team
Oliver Turvey - Nio 333 FE Team
Oliver Rowland kon nog juist Alexander Sims (Mahindra) inhalen in de laatste ronde. Rowland zijn Nissan-teamgenoot had echter wat minder geluk. Sébastien Buemi kwam al botsend over de finish, opgeslokt door de groep. De Zwitser werd pas dertiende. Voor huidige kampioenen DS TeCheetah was het een race om te vergeten. António Félix Da Costa en Jean-Éric Vergne eindigden pas elfde en vijftiende. Oliver Turvey haalde voor het eerst in meer dan een jaar punten binnen voor het Nio 333 FE Team met een tiende plaats.

Alle resultaten kan u hier bekijken. Morgen gaat het raceweekend verder met de tweede Ad-Diriyah ePrix.

Foto's: Formule ESchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Imaani Barée in Formule E op vrijdag 26 februari 2021 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Riyadh 1.
  • St. Paul

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons