van der Horst

Riyad: António Félix da Costa hongerig naar meer

Antonio Felix Da Costa
Antonio Felix Da Costa
António Félix da Costa is nog niet verzadigd na één Formule E-titel. De Portugees keert vol strijdlust terug naar het FE-circus, maar beseft ook dat zijn teamgenoot Jean-Éric Vergne strijdlustiger dan ooit zal zijn.
  • Shopa
Antonio Félix da Costa
Antonio Félix da Costa
Tijdens de persconferentie voor de Ad-Diriyah E-prix was Félix da Costa rechtuit over zijn herfstpauze. "Het was de afgelopen maanden voor mij niet altijd even gemakkelijk. Na Berlijn in augustus had ik geen fut meer. Ik voelde me 'the king of the world' en wilde niet echt trainen", geeft de huidige kampioen eerlijk toe. "Na verschillende gesprekken met een psycholoog en mijn trainer, kwam die honger naar meer gelukkig weer terug."

"Ik besef dat ik niet iedere 'outing' eerste zal zijn. We moeten niet te hard van stapel lopen, want FE is nog altijd heel onvoorspelbaar. Ik probeer gewoon mijn best te doen en bij wat slechtere dagen de schade te beperken", zegt de Portugees.

Een andere stressfactor voor de huidige kampioen is zijn teamgenoot. Jean-Éric Vergne moest in Berlijn toezien hoe zijn nieuwe, jongere teamgenoot zijn team DS Techeetah overnam en het de zijne maakte. Dit was voor de Fransman een bittere pil om te slikken. António Félix da Costa beseft al te goed dat Vergne dubbel zo hard zal terugkomen in seizoen zeven: "JEV is een winnaar. Ik besef heel goed hoe pijnlijk het voor hem vorig jaar was om zijn titel te verliezen. We hebben er ook veel over gepraat en ik ben er dus voor de volle honderd procent van overtuigd dat JEV op een gezonde manier zal terugvechten", aldus Félix da Costa.

Het Formule E-seizoen gaat vanavond van start met vrije training één om 16:15u.

Foto: Formule ESchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Imaani Barée in Formule E op donderdag 25 februari 2021 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Riyadh 1.
  • MF Racing

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons