van der Horst

Road To Le Mans: Eurointernational en Graff pakken poles tijdens ingekorte sessies

Mikkel Jensen
Mikkel Jensen
De Ligier van Eurointernational zal vanavond vanaf pole starten voor de eerste race van Road To Le Mans, de derde manche van de Michelin Le Mans Cup in het voorprogramma van de 24 Heures du Mans. De Deen Mikkel Jensen zette een 3:51.315 op de tabellen tijdens een sessie die liefst tweemaal de rode vlag zag. Hij haalde het met 11 honderdsten van de Cool Racing Norma van Scott Andrews en met 7 tienden op de Ecurie Ecosse Ligier van James Littlejohn. Bij de GT3’s was het Marco Cioci met de AF Corse Ferrari die de snelste was. Frédéric Vervisch eindigde de kwalificaties met de Spirit of Race Ferrari als tweede, op een seconde van Cioci.
Frédéric Vervisch/Louis-Philippe Soenen - Spirit of Race Ferrari
Frédéric Vervisch/Louis-Philippe Soenen - Spirit of Race Ferrari
In de tweede kwalificatiesessie was het de Fransman Eric Trouillet die de Graff Norma op pole zette voor de tweede race zaterdagochtend. Ook hier zagen de renners op tien seconden van het einde de rode vlag, nadat de SPV Racing Ligier in de grindbak aan de Dunlop Chicane belandde. Tweede werd de CD Sport Norma van Anthony Pons en Kai Van Berlo eindigde met de polesittende wagen van de eerste race op een derde plek. Sergio Pianezzola zette met de Kessel Racing Ferrari de besttijd bij de GT3’s, voor de AF Corse Ferrari van Piergiuseppe Perazzini. Louis-Philippe Soenen beëindigde de kwalificatie op een zevende stek. Onze landgenoot Eric de Doncker en Dino Lunardi waren ook van de partij in hun Motorsport98 Ligier en eindigden respectievelijk met een 11de en 29ste tijd. Om 17.30 uur gaat de eerste race van start.

Foto's: Michelin Le Mans CupSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in GT3 Le Mans Cup op donderdag 14 juni 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Heures du Mans.
  • Heinz Performance

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons