Road To Le Mans: Eurointernational pakt overwinning – Vervisch net naast het podium

Start 2018 Road To Le Mans Race 1
De eerste van twee races voor de Michelin Le Mans Cup op de omloop van Le Mans werd gewonnen door de Eurointernational Ligier JS P3 van Mikkel Jensen en Kay van Berlo. De wagen die vanaf de polepositie vertrok werd in de beginfase nog onder druk gezet door de tegenstand, maar vanaf de pitstop reed Van Berlo geleidelijk verder weg van de tegenstand en behaalde zo onbedreigd de zege. De United Autosports Ligier van Sean Rayhall en John Falb, die vanaf een zesde plaats startte, rukte geleidelijk aan op door het veld en eindigde met 19 seconden achterstand op een mooie tweede plaats. De DKR Engineering Norma van kampioenschapsleiders Leonard Hoogenboom en Jens Petersen sloot de race af op het laagste podiumtrapje. Onze landgenoot Eric De Doncker samen met Dino Lunardi eindigde met hun Motorsport98 Ligier op een 15de plaats.
Piergiuseppe Perazzini/Marco Cioci - AF Corse Ferrari 488 GT3
Bij de GT3’s leek de overwinning richting de Kessel Racing Ferrari van Sergio Pianezzola en Giacomo Piccini te gaan, maar omdat Pianezzola te snel reed tijdens een slow zone net voor de pitstops, kregen zij een stop & go penalty van 30 seconden. Hierdoor nam de AF Corse Ferrari van Piergiuseppe Perazzini en Marco Cioci de leiding over en kwam met bijna 47 seconden voorsprong op de tweede over de finish. Desondanks de penalty kon Piccini nog net voor de zusterwagen van Claudio Schiavoni en Andrea Piccini blijven en zo de tweede plaats claimen. Louis-Philippe Soenen startte op een tweede plaats met de Spirit of Race Ferrari, maar viel terug naar de vierde plek na de pitstops. Frédéric Vervisch reed een sterke stint, waar hij zelfs de snelste tijd bij de GT3’s liet optekenen, maar kwam twee tiende te kort op de Ferrari van Andrea Piccini en zo vielen zij net naast het podium.

Zaterdagochtend om 11.30 uur zal de tweede race doorgaan en zal weer 55 minuten duren. Deze kan u live volgen via Eurosport, op de website van de Michelin Le Mans Cup of via het YouTube-kanaal van de Le Mans Cup.