van der Horst

Road to Le Mans: Graff Norma M30 wint race 1

Adrien Chila en Nicolas Schatz
Adrien Chila en Nicolas Schatz
De eerste race voor de Road to Le Mans, de derde manche van de Le Mans Cup werd gewonnen door de Graff Norma M30-Nissan van Adrien Chila en Nicolas Schatz. In de GT3 klasse was de zege voor de Luzich Racing Ferrari 488 GT3 van Fabien Lavergne en Mikkel Mac.
  • Dreamdrive
Start race 1 Road to Le Mans
Start race 1 Road to Le Mans
21 minuten van de 55 minuten durende eerste race voor de Road to Le mans werden afgelegd achter de safety car nadat de Graff Norma #9 in de banden was beland. De race resumeerde zich uiteindelijk tot een sprint over 20 minuten die gewonnen werd door de Graff Norma M30-Nissan #39 van Adrien Chila en Nicolas Schatz. De Norma van het Luxemburgse DKR Engineering bestuurd door Marcello Marateotto en Marco Cencetti pakte de tweede plaats terwijl de laatste podiumplaats ging naar de Nielsen Racing Norma van Anthony Wells en Colin Noble. De vijf eerste plaatsen gingen trouwens naar een Norma, de United Autosports Ligier JS P3 was best of the rest op plaats zes.

Luzich Racing - Ferrari 488 GT3
Luzich Racing - Ferrari 488 GT3
In de GT3 klasse gingen de overige podiumplaatsen na de Luzich Racing Ferrari naar de SPS AutomotivePerformance Mercedes AMG van Valentin Pierburg/Tom Onslow-Cole en de Spirit of Race Ferrari 488 van Christoph Ulrich/Maurizio Mediani. Er deden geen Belgen mee aan de race die door 42 wagens werd betwist.

Foto's: Le Mans Cup
 Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in GT3 Le Mans Cup op donderdag 13 juni 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Heures du Mans.
  • Circuit Zolder

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons