van der Horst

Road To Le Mans: Laurens Hörr en François Kirmann zegevieren in race 2

DKR Engineering - Norma M30
DKR Engineering - Norma M30
Tijdens de tweede race in het kader van de Road To Le Mans is het de DKR Engineering Norma van Laurens Hörr en François Kirmann die de zege opeiste. Het Duits-Franse duo lag heel de race in gevecht met de polesittende Lanan Racing Norma van Michael Benham en Duncan Tappy, maar konden op het einde toch de zege veiligstellen met een buffer van bijna vijf seconden. In de GT3-klasse stond er geen maat op de Ferrari van Fabien Lavergne en Mikkel Mac die zo hun derde overwinning in de Michelin Le Mans Cup pakte.
  • Heinz Performance
Lanan Racing - Norma M30
Lanan Racing - Norma M30
In tegenstelling tot de eerste race donderdag werd de safety car niet ingezet, al moesten er geregeld slow zones bovengehaald worden. Van bij de start was Kirmann goed vertrokken, maar moest snel de leiding overlaten aan de CD Sport Norma met aan het stuur Kevin Bole-Besançon. Deze zou de leiding houden tot aan de pitstops, maar vanaf daar liep het bergaf voor het Spaanse team. Vooraan bleef de strijd intens oplopen tot Laurens Hörr komaf kon maken met Duncan Tappy en zo de zege veiligstelde. De Graff Racing Norma van Adrien Chila en Nicolas Schatz - overigens de winnaars van de eerste race donderdag - eindigde op een derde plaats.

Fabien Lavergne en Mikkel Mac
Fabien Lavergne en Mikkel Mac
In de GT3-klasse reed de Luzich Racing Ferrari van Fabien Lavergne en Mikkel Mac van start tot finish richting de overwinning. Op een tweede plaats eindigde de Beechdean AMR van Ross Gunn en Andrew Howard, terwijl de SPS automotive performance Mercedes van Valentin Pierburg en Tom Onslow-Cole op een derde plek eindigde. Nigel Bailly, die op de wagen van Frédéric Sausset ingeschreven stond, kwam vandaag niet in actie.

Foto's: Michelin Le Mans CupSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in GT3 Le Mans Cup op zaterdag 15 juni 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Heures du Mans.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons