van der Horst

Road To Le Mans: Magistrale prestatie van Vervisch wordt niet beloond met mooi resultaat

De Ferrari van Soenen/Vervisch in de Road to Le Mans-serie
De Ferrari van Soenen/Vervisch in de Road to Le Mans-serie
Frédéric Vervisch gaf in Le Mans nog maar eens blijk van zijn talent. De Audi piloot kwam in de Road To Le Mans uitzonderlijk aan de start in de Ferrari 488 GT3 van Louis-Philippe Soenen en niettegenstaande de wagen niet over de laatste ontwikkelingen beschikt wist Vervisch tijdens zijn stint de leiding in de klasse te nemen. Maar Soenen kon het tempo van zijn snelle ploeggenoot niet aanhouden en uiteindelijk eindigden ze net als in de eerste race als vierde in hun klasse. De race werd gewonnen door de Lanan Racing Norma M30 van Duncan Tappy en Michael Benham.
Start Road to Le Mans race 2
Start Road to Le Mans race 2
Het was een geanimeerde race met vele incidenten maar Tappy en Benham wisten alle valkuilen te ontlopen en op acht minuten van het einde van de race ging Tappy voorbij de tot dan toe leidende United Autosports Ligier JS P3 bestuurd door Sean Rayhall. De Norma won de race voor de Ligier van Rayhall/Falb, de laatste podiumplaats ging naar de DB Autosport Norma M30 van Wolff/Schatz. De DKR Engineering Norma M30 van Hoogenboom/Petersen kwam als vierde over de streep. De Ligier van Motorsport98 die Eric De Doncker deelt met Dino Lunardi klasseerde zich als negende.

Lanan Racing - Norma M30
Lanan Racing - Norma M30
In de GT3 klasse was de zege voor de Spirit of Race Ferrari van Christoph Ulrich en Maurizio Mediani. Ook de plaatsen twee en drie gingen naar Ferrari met de beide Kessel Racing exemplaren van Schiavoni/Piccini en Hartshorne/Hancock. Vervisch en Soenen pakten de vierde plaats.

Foto's: Arne Simons & Michelin Le Mans Cup
 Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in GT3 Le Mans Cup op zaterdag 16 juni 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Heures du Mans.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons