van der Horst

Road to Le Mans: recordopkomst van 50 wagens

Start Road To Le Mans 2016
Start Road To Le Mans 2016
Terwijl zaterdagmiddag de aftrap wordt gegeven van de 24 Heures du Mans, stelen vooreerst de LMP3’s en GT3’s voor het derde jaar op rij de show in het voorprogramma met de Road To Le Mans. Ook dit jaar zal deze bestaan uit twee races van 55 minuten. En de organisatie kan tevreden zijn, met maar liefst 50 wagens aan de start verdeeld over beide klassen. Daarnaast vinden we ook drie Belgen terug op de startlijst met als belangrijkste naam Frédéric Vervisch.
  • VR Racing
DKR Engineering - Norma M30 LMP3
DKR Engineering - Norma M30 LMP3
Ook dit jaar zal de LMP3-klasse het best gevuld zijn met maar liefst 42 wagens (26 Ligiers, 15 Norma’s en een Ginetta). Uitkijken is het voornamelijk naar de DKR Engineering-Norma van Leonard Hoogenboom en Jens Petersen. Het duo won al de vorige twee wedstrijden van de Michelin Le Mans Cup en zullen ook tijdens deze wedstrijd in de gaten moeten gehouden worden. Van Belgische zijde zal Eric Dendoncker zich meten met zijn Motorsport98 Ligier, ditmaal zal hij niet starten met zijn vaste co-rijder Andy Meyrick, maar krijg het gezelschap van Fransman Dino Lunardi, voormalig kampioen in de ADAC GT Masters. Dat de LMP3 een goede opstapklasse is naar de LMP2, is zowaar gebleken dankzij Thomas Laurent. Laurent won in 2016 de eerste Road to Le Mans en twaalf maanden later stond de jonge Fransman op het hoogste podiumtrapje van de LMP2-klasse tijdens de 24 uren. Dit seizoen verdedigt hij de kleuren van Rebellion in de LMP1.

Fred Vervisch
Fred Vervisch
In de GT3-klasse zien we 8 wagens waar voornamelijk Ferrari het mooie weer maakt. Maar liefst 7 Ferrari’s, waarvan één nog een oude 458 Italia is, tekenen present voor deze manche, terwijl Ebimotors ook één Porsche aflevert. In deze klasse is het voornamelijk uitkijken naar Sergio Pianezzola en Giacomo Piccini in hun Kessel Racing Ferrari. Ook zij wonnen de voorgaande rondes en met een goede uitslag kunnen zij uitlopen in de tussenstand. Ook een compleet Belgische equipe zal aan de start verschijnen met een Ferrari: Louis-Philippe Soenen samen met... Frédéric Vervisch. Voor eenmaal ruilt Vervisch zijn overall met de vier ringen en zal samen met Soenen de kleuren van Spirit of Race verdedigen. Donderdagmiddag zullen de twee kwalificatiesessies doorgaan terwijl de races donderdagavond en zaterdagmorgen zullen worden afgewerkt.

--- DEELNEMERSLIJST ROAD TO LE MANS (PDF) ---

Foto's: ACO - Michelin Le Mans Cup - Hans Van OnsemSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in GT3 Le Mans Cup op maandag 11 juni 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Heures du Mans.
  • Powercars

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons