van der Horst

Road To Le Mans: Tweede jaar op rij een vol startveld

Start Road to Le Mans race 2
Start Road to Le Mans race 2
Voor het vierde jaar op rij zullen LMP3's en GT3's het voorprogramma kleuren van de 24 Heures du Mans met de Road To Le Mans, een onderdeel van de Michelin Le Mans Cup. Net zoals vorig jaar kan de organisatie weer rekenen op een startveld van vijftig wagens verdeeld over beide klassen, al liggen de verhoudingen toch anders. Daarnaast krijgen we ook het debuut van een innovatieve wagen, bestuurd door Frédéric Sausset, die geflankeerd wordt door onder meer een Belg.
Lanan Racing - Norma M30
Lanan Racing - Norma M30
Waar vorig jaar LMP3 de plak nog zwaaide, moet het toch dit jaar inboeten aan deelnemers. 32 LMP3's, bestaande uit alleen Ligier en Norma, zullen de strijd aangaan voor de overwinning. De voornaamste favoriet op dit moment is de Lanan Racing Ligier van Michael Benham en Duncan Tappy. Zij wonnen de manches in Paul Ricard en Monza, voor de DKR Engineering Norma van François Kiman en Laurens Hörr. Benham en Tappy zijn ook niet onbekend op het Circuit de La Sarthe, nadat zij vorig jaar daar ook al tijdens de eerste race de overwinning pakten.

Bij de GT3's zien we een mooi startveld van 17 wagens. Ferrari levert wel de meeste wagens af, maar krijgt toch tegenstand van onder meer Mercedes en Aston Martin. De bekendste namen in dit veld zijn Flick Haigh - vorig jaar kampioen in de British GT - en Jan Lammers die met een Bentley aan de start komt voor Team Africa Le Mans.

Frédéric Sausset, Aoki Takuma en Nigel Bailly
Frédéric Sausset, Aoki Takuma en Nigel Bailly
Daarnaast zien we ook nog een speciale inschrijving van Frédéric Sausset. De Fransman zonder armen en benen reed twee jaar geleden de 24 Uren van Le Mans uit. Sindsdien zit Sausset niet stil en is al bezig aan zijn volgende project: Le Mans rijden in 2020 met alleen maar piloten die een handicap hebben. Sausset zal zelf niet aan de start verschijnen, maar wordt vertegenwoordigd door de Fransman Snoussi Ben Moussa, de Japanner Aoki Takuma en de Belg Nigel Bailly. Bailly zijn benen raakten verlamd na een motorcross-ongeval op 14-jarige leeftijd. Bailly bleef niet bij de pakken zitten en betwistte zijn eerste wedstrijd op het circuit in 2017. Sinds vorig jaar werd hij opgenomen in het project van Sausset en zal dit weekend tijdens de tweede race in actie komen. De races zelf gaan door op donderdagavond en zaterdagmiddag.

Foto's: Michelin Le Mans Cup & Nigel BaillySchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in GT3 Le Mans Cup op maandag 10 juni 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Heures du Mans.
  • Shopa

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons