van der Horst

Robert Kubica test BMW M4 DTM in Jerez de la Frontera

Robert Kubica in de BMW Motorsport-simulator
Robert Kubica in de BMW Motorsport-simulator
Oud-F1-rijder Robert Kubica neemt volgende week (10-13/12) in Jerez de la Frontera deel aan de DTM Young Driver Tests. Sinds hij recent een punt zette achter het F1-hoofdstuk bij Williams kijkt de 34-jarige Pool uit naar nieuwe uitdagingen en het ziet er naar uit dat zijn toekomst naast een rol als F1-testrijder, in DTM ligt. Dat BMW Motorsport de man uit Krakau de kans geeft de BMW M4 DTM in Zuid-Spanje aan de tand te voelen komt niet als een verrassing. Het was immers Sauber-piloot Kubica die constructeur BMW anno 2008 in Canada zijn enige F1-zege bezorgde. Naast Kubica krijgt ook de 29-jarige Brit Nick Yelloly volgende week de kans zich aan het stuur van de bolide uit Beieren te bewijzen.
Nick Yelloly
Nick Yelloly
Yelloly, dit seizoen vicekampioen in de Porsche Mobil 1 Supercup, schopte het anno 2019 ook tot BMW-fabrieksrijder en claimde aan het stuur van een BMW M6 GT3 een eerste titel in het China GT Championship. De Brit kende het vorige DTM-model reeds van een eerdere test maar kijkt uit naar de rit met de turboaangedreven versie.

Robert Kubica
Robert Kubica
Kubica die reeds in 2013 een Mercedes DTM-bolide testte is BMW Motorsport dankbaar voor deze kans. "Ik zie een toekomst in DTM wel zitten" aldus de Pool. "Ik ben op zoek naar een nieuwe uitdaging en DTM met zijn erg hoogstaand deelnemersveld en dito raceniveau heeft het allemaal. Maar laat ik eerst afwachten hoe de test verloopt".

Foto's:BMW Motorsport & Racing International PhotographySchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in Deutsche Tourenwagen Masters op donderdag 5 december 2019.
  • Powercars

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons