van der Horst

Rockingham: Westbrook en Fisken schenken Trackspeed derde zege op rij

Start British GT Rockingham
Start British GT Rockingham
Richard Westbrook en Gregor Fisken waren de grote winnaars van het tweede British GT weekend van het seizoen. Nadat de twee andere Trackspeed Porsches in Oulton Park elk reeds een overwinning boekten, was het nu de beurt aan het derde exemplaar om de twee uur durende enduro op het circuit van Rockingham op zijn naam te schrijven en meteen op te schuiven naar de derde plaats in de puntentelling. De M-Sport Audi R8 LMS ultra van Warren Hughes en Noorderbuur Rembert Berg kwam ietwat verrassend als tweede over de meet op 16.611s achterstand, het rallyteam lijkt dan ook hun intrede bij de GT’s goed te hebben verteerd. United Autosports vervolledigde het podium, ook al met een Audi (Patterson/Bell), terwijl hun twee McLaren's niet in het stuk voorkwamen.
  • Oeste Kart
Uiteindelijk was het dus de immer snelle Chevrolet fabriekspiloot Richard Westbrook die in het tweede deel van de wedstrijd, ondanks een mindere pitstop, naar de zege reed met zijn Trackspeed Porsche 997 GT3-R (spec 2013) en daarbij de 32 overige deelnemers achter zich liet. De overwinning in de GT4-klasse (5 deelnemers) ging naar de Complete Racing Aston Martin Vantage van Steve Chaplin en Tom Wilson.

Stand kampioenschap

1. David Ashburn/ Nick Tandy (Trackspeed - Porsche) 43 ptn
2. Mark Patterson/Matt Bell (United Autosports - Audi) 42.5 p
3. Gregor Fisken/Richard Westbrook (Trackspeed - Porsche) 37.5 p
4. Benji Hetherington (Fortec Motorsports - Mercedes) 33 p
5. Rembert Berg/Warren Hughes (M-Sport - Audi) 27 p
6. JaMinshaw/Ahmad Al Harthy/Michael Caine (Motorbase - Porsche) 26 p

Foto: British GTSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in British GT Championship op woensdag 8 mei 2013 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rockingham.
  • Powercars

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons