van der Horst

Rolex 24: Acura zet druk op Cadillac

Wayne Taylor Racing - Acura ARX-05
Wayne Taylor Racing - Acura ARX-05
Met nog 10 uur te gaan in de Rolex 24 is het de polesittende Action Express Racing #31 van Felipe Nasr, Pipo Derani, Mike Conway en Chase Elliot, die de koppositie heeft overgenomen. Nochtans krijgen de Cadillacs weerstand van Acura. Zo nam Wayne Taylor Racing de leiding halfweg wedstrijd en nam daarmee vijf punten weg voor de Michelin Endurance Cup, waar het nu ook de leiding heeft.
  • St. Paul
Dat de strijd nog steeds volledig open ligt, is zachtjes uitgedrukt. Met vijf wagens in een tijdspanne van zeven seconden is de wedstrijd nog zeker niet beslist. Dat is mede doordat de laatste safety car-procedure veel wijzigingen in beweging zette. Zo kon bijvoorbeeld Chip Ganassi Racing terug naar de tweede plaats klimmen, nadat zij een stop en hold van 25 seconden achter de rug hadden omwille van een snelheidsovertreding van Scott Dixon in de pitlane. Derde ligt momenteel de Wayne Taylor Acura voor de tweede Action Express Racing Cadillac en de Meyer Shank Racing Acura. Mazda verloor na het tiende uur nog eens twee ronden door een wissel van de achtervleugel, al maakte ze een ronde daarvan goed tijdens de herstart van de laatste safety car.

De leiding in LMP2 is in handen van de Tower Motorsport by Starworks Oreca van Gabriel Aubry, Timothé Buret, Matthieu Vaxivière en John Farano. Zij gaan de Cetliar Racing Dallara en de DragonSpeed USA Oreca met ondermeer Christopher Mies vooraf. Muehlner Motorsports America wagen viel terug tijdens de laatste vier uur. De wagen werd geraakt door de Pfaff Motorsports Porsche en kreeg nog eens een stop en hold penalty van 60 seconden, waardoor de wagen teruggevallen is naar de derde plaats met zes ronden achterstand op de leidende Riley Motorsports Ligier van Andrews-Robinson-Askew-Pigot.

Pfaff Motorsports - Porsche 911 GT3 R
Pfaff Motorsports - Porsche 911 GT3 R
In GTLM is BMW weer helemaal terug vooraan. De #24 kon zich al mengen in de strijd tussen beide Corvettes, al viel de wagen nu terug op 7 seconden. Vooraan blijft Nick Tandy, Alexander Sims en Tommy Milner het veld aanvoeren voor de #3 van Taylor-Garcia-Catsburg. De Risi Competizione Ferrari ligt nog steeds in dezelfde ronde, al viel de Italiaanse bolide vrij ver terug van de leiders. In GTD is het Mercedes dat zich naar voor werkte met SunEnergy1 Racing en HTP Winward Racing die de forcing aanvoeren. De AF Corse Ferrari is de enige bolide die nog steeds in dezelfde ronde ligt. Porsche daarentegen verliest wat terrein. Wright Motorsports met Jan Heylen ligt een ronde achter, terwijl Pfaff Motorsports met Laurens Vanthoor al tegen een achterstand van twee ronden aankijkt.

Foto's: IMSASchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in IMSA WeatherTech SportsCar Championship op zondag 31 januari 2021 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rolex 24 at Daytona.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons