van der Horst

Rolex 24: Cadillac leidt tijdens de nacht

Chip Ganassi Racing - Cadillac DPi-V.R
Chip Ganassi Racing - Cadillac DPi-V.R
Met iets meer dan 10 uur achter de kiezen in de Rolex 24 at Daytona ligt de Chip Ganassi Racing Cadillac van Kevin Magnussen, Renger van der Zande en Scott Dixon op kop. Nochtans verloren ze deze aan de JDC-Miller Motorsports Cadillac tijdens avonduren, maar de wagen van Bourdais-Vautier-Duval, die kampte met technische problemen viel vooraan weg.
De zwarte Cadillac van het Franse trio nam na vier uur de leiding over en hing maar liefst zes uur vooraan totdat Vautier en de Wright Motorsports Porsche, op dat moment met Jan Heylen achter het stuur, elkaar raakten en beide wagens schade opliepen. Hierdoor vielen de Cadillac ver terug in het veld en is deze ook uitgeschakeld voor de overwinning. Achter de Chip Ganassi Racing Cadillac is nu het vooral de Acura van Wayne Taylor Racing met Albuquerque-Castroneves-Taylor-Rossi die zich opwerpt als de voornaamste uitdager van de Amerikaanse constructeur. Daar achter is het de Action Express Racing Cadillac van Kobayashi-Johnson-Pagenaud-Rockenfeller die als derde geklasseerd staat tot nu toe.

De polesittende Action Express Racing Cadillac hangt vierde nadat deze na de beginuren terugviel naar de laatste plaats wegens een noodstop tijdens een safety car procedure. De Acura van Meyer Shank Racing vervolledigt de top vijf en is de laatste wagen die zich in dezelfde ronde van de leider bevindt. De Mazda van Tincknell-Jarvis-Bomarito is zesde op een ronde achterstand.
Laurens Vanthoor nog steeds op koers in GTD
In GTLM ligt Corvette Racing nog steeds op schema om de winst in ontvangst te nemen. Tommy Milner, Alexander Sims en Nick Tandy liggen voor de zusterwagen van Antonio Garcia, Jordan Taylor en Nick Catsburg. Net daarachter is het niet BMW, maar de Risi Competizione Ferrari van Gounon-Calado-Pier Guidi-Rigon die de Corvette nazit. Bij BMW is er nog maar één wagen in dezelfde ronde, terwijl de #25 een ronde achter ligt. Porsche is reeds compleet uitgeschakeld.

Pfaff Motorsports - Porsche 911 GT3 R
Pfaff Motorsports - Porsche 911 GT3 R
In GTD zijn er nog negen wagens in dezelfde ronde. De klasse wordt geleid door de AF Corse Ferrari van Mann-Cressoni-Nielsen-Serra met in hun zog de Mercedes van SunEnergy1 Racing en de Heart of Racing Aston Martin. De Pfaff Motorsports Porsche van Laurens Vanthoor is nog steeds vooraan terug te vinden, terwijl de Wright Motorsports Porsche van Jan Heylen zich terug in dezelfde ronde als de leiders geknokt heeft na hun aanvaring met de Cadillac van JDC-Miller Motorsports.
Muehlner Motorsports America vecht terug
Net zoals in de vorige jaren is het in LMP2 weer een overlevingsstrijd aan het worden. Op dit moment zijn er al drie wagens afgeschreven, waaronder de Racing Team Nederland Oreca. Frits Van Eerd raakte de muur bij het uitkomen van de Busstop Chicane en door de schade moesten het team de handdoek in de ring gooien. Ook de polesittende PR1/Mathiassen Motorsports Oreca verdween achter de muur met technische problemen, waardoor nu de Dallara van Cetilar Racing op kop ligt.

Muehlner Motorsports America mag in de beginuren de voeling met de top van LMP3 kwijtgespeeld zijn, in de tussentijd werkten Moritz Kranz, Laurents Hörr, Steven McAleer en Kenton Koch zich terug naar de leiding. Samen met de Riley Motorsports Ligier van Andrews-Askew-Pigot-Robinson zijn zij de enige in dezelfde ronde. De eerstvolgende wagen, de Sean Creech Motorsports Ligier, volgt al op drie ronden.

Foto's: IMSASchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in IMSA WeatherTech SportsCar Championship op zondag 31 januari 2021 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rolex 24 at Daytona.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons